Radio Simplu

Prăjitura „Revelionica” – gata în 10-15 minute, fără coacere. Am s-o fac în seara de Revelion!

Ingrediente necesare pentru aluat:

150 grame unt

100 grame zahar

1 lingura cacao

1/2 pachet praf de copt

250 grame faina

1-2 linguri smantana

Mod de preparare:

Untul impreuna cu smantana, faina, praful de copt, zaharul si cacao se omogenizeaza bine pâna când se obtine un aluat cremos pe care il impartim in doua. Prima foaie se intinde pe hartie de copt, iar din aluatul ramas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusa peste umplutura de cocos.

Crema de cocos

6 albusuri

10 linguri zahar

200 grame nuca de cocos

Albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga nuca de cocos. Crema se pune in tava peste prima foaie si se acopera cu cea de a doua foaie. Prajitura se coace in cuptorul preincalzit la 170-175 grade, pentru aprozimativ 15 minute.

Crema de vanilie

6 galbenusuri

200 grame zahar

3 linguri faina

1 plic budinca de vanilie

300 ml lapte

250 grame unt

1 esenta vanilie

Toate ingredientele mentionate mai sus, mai putin untul si vanilia, se mixeaza impreuna, apoi se pun la foc mic pâna se ingroasa. Peste crema racita se pune untul frecat spuma putin cate putin si esenta de vanilie.

La final, se glazureaza cu ciocolata si se pune la frigider.

Poftă bună!