Prăjitură cu mac, vanilie și ciocolată – Soțul meu o adoră, musafirii îmi cer mereu rețeta – Pentru a pregăti și voi această bunătate, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
6 albușuri de ou
3 linguri nucă de cocos
3 linguri zahăr
esență de vanilie
5 linguri semințe de mac
10 linguri făină
15 g praf de copt
5 linguri lapte
Ingrediente pentru cremă:
4 gălbenușuri de ou
1 sticluță esență de vanilie
1 plic de vanilie
500 ml lapte
6 linguri zahăr
250 g unt
Mod de preparare:
1. Cu ajutorul unui mixer batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, semințele de mac, nuca de cocos, esența de vanilie, făina, praful de copt, laptele cald și amestecăm foarte bine până la omogenizare.
2. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 20 de minute.
3. Pentru cremă, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm zahărul, vanilia, esența de vanilie, laptele, amestecăm bine și pune compoziția la fiert, pe foc mic. După omogenizare, luăm vasul de pe foc și adăugăm untul.
4. Pentru a forma prăjitura, tăiem blatul în 2 straturi egale. Tapetăm primul blat cu crema obținută, acoperim cu al 2-lea blat și decorăm cu glazură de ciocolată.
Încearcă și… Prăjitura Tosca, cu vanilie și ciocolată
O bijuterie de prăjitură, delicioasă și cremoasă – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru blat:
4 linguri făină
12 linguri zahăr
8 albușuri
150 g semințe de mac
3 linguri nucă de cocos
sare
1 lingură suc de lămâie
1/2 plic praf de copt
Ingrediente pentru ultimul strat:
200 g ciocolată neagră
150 g biscuiți
250 ml apă
100 g zahăr
50 ml ulei
Ingrediente pentru crema de vanilie:
6 linguri zahăr
3 linguri amidon
8 gălbenușuri
esență de vanilie
600 ml lapte
50 g unt
Mod de preparare:
1. Pentru început, pregătim blatul. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, sarea, sucul de lămâie și amestecăm bine. Adăugăm praful de copt, nuca de cocos, semințele de mac și făina. Amestecăm bine până la omogenizare.
2. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute.
3. Pentru crema de vanilie, batem gălbenușurile cu zahăr. Adăugăm laptele, amidonul, amestecăm și punem compoziția la fiert, pe foc mic.
4. După omogenizare, luăm vasul de pe foc și adăugăm untul și esența de vanilie.
5. Pentru a forma prăjitura, tăiem blatul în 2 straturi egale. Tapetăm un blat cu crema pregătită anterior iar pe deasupra așezăm al 2-lea blat. Decorăm cu glazura de ciocolată.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!