Radio Simplu

Povestea celui mai bun student român din Anglia. Studiază inteligența artificială la Cambridge, face masterul și vrea și doctoratul

Un român de 22 de ani a fost declarat cel mai bun student din Anglia. Andrei Mărgeloiu, din Târgu Jiu, face masterul la Universitatea din Cambridge în inteligență artificială și vrea să se înscrie și la doctorat. Dacă în Anglia a fost apreciat, spune că în România nu l-a căutat nimeni, niciodată, în ciuda participării sale la numeroase olimpiade și concursuri de profil.

Andrei Mărgeloiu studiază inteligenţa artificială la Universitatea din Cambridge, Anglia, alături de cei mai buni studenţi din lume. Tânărul a absolvit Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu, în 2016, iar în timpul liceului a obţinut trei medalii de aur la Olimpiada Naţională de Informatică. În același an a ajuns în Marea Britanie și a fost declarat cel mai bun student după primul an de studiu. În 2019 a absolvit Facultatea de Informatică a University College London (UCL) cu cea mai înaltă distincţie, First Class Honours, având a doua medie generală din promoţia sa, arată Mediafax.

„Cum am reuşit să mă remarc? A fost faptul că am venit cu experienţă de la Olimpiada Naţională de Informatică. În liceu am obţinut trei medalii de aur la Olimpiada Naţională de Informatică. Şi în timpul facultăţii sunt concursuri de programare şi am reprezentat echipa facultăţii în concursurile de programare. Am făcut parte din echipa care a reprezentat universitatea. S-a şi întâmplat să obţin rezultate bune”, a declarat Andrei Mărgeloiu.

Nu ar fi ajuns aici dacă nu ar fi obținut rezultatele remarcabile din liceu, crede tânărul. „Ce se vede la exterior e rezultatul muncii din liceu, fundaţia, baza mi-am făcut-o în urma olimpiadelor. Au fost ca o cascadă. Rezultatele de la olimpiadă m-au ajutat să fiu primul în anul întâi. În anul II am aplicat şi am fost numit cel mai bun student de licenţe, român, din Marea Britanie, de ambasadorul României în Londra. Şi asta m-a făcut, două luni mai târziu, tot în anul II, să fiu declarat şi în top 3 studenţi români în Europa”, a explicat Andrei.

Tânărul a continuat cu concursurile în Anglia, ajungând chiar și la competițiile Google. „Am continuat şi cu concursurile de programare şi am condus echipa facultăţii, care s-a calificat, la Google HashCode, cel mai mare concurs de programare organizat de Google la nivel mondial. Primele 2% din echipe s-au calificat, noi am fost printre acestea. Ne-am calificat la faza internaţională”, povesteşte Andrei.

Sursa:libertatea.ro