Radio Simplu

Povestea badantei din Tecuci care a devenit ”prizoniera” unui batran din Italia: „Nu stiu ce sa fac! Mi-e frica…”

Veronica este o badanta romanca, prizoniera unui batran, in Italia si a scris unui pshiholog din Romania:

•Ma numesc Veronica, am 31 de ani si sunt nascuta in Tecuci. De 7 ani, lucrez ca «badanta» in Italia, la un batran din Napoli. Am grija de el, ii gatesc, ii spal, stiti voi. Toate bune si frumoase, numai ca, de la o vreme, mosul a inceput sa imi cam faca ochi dulci. Mos, pentru ca are 74 de ani. Mai mult, a inceput sa ma agreseze sexual. Intr-o dimineata, vin sa ii aduc micul dejun si cafeaua la pat, asa cum ii place lui, si ce sa vezi?! Cand m-am aplecat – cu care eram imbracata – in dreptul patului, a inceput sa ma atinga….

Nu stiu ce sa ma fac! Pe de o parte, mi-e scarba de el, e batran si ma simt, oarecum, violata. Pe de alta parte, insa, mi-e frica sa ii zic ceva, sa nu ma dea afara. Castig bine la el, vreo 5.000 de euro pe luna. Si ce sa ma fac apoi? Daca ma da afara? Sa ma intorc in Romania sa fac ce? Sa ma angajez la supermarket pe 10 milioane pe luna? Dar, repet, nu ma simt bine deloc. De o luna, am cosmaruri,…”.

Draga mea Veronica,

PLEACA DE URGENTA DIN ACEL LOC! Nici nu pot sa incep altfel discutia cu tine. Dupa tot ce mi-ai povestit, altceva nu pot sa iti spun!!

Lucrurile au luat o intorsatura neasteptata, dar chiar si asa tu trebuia sa pleci de acolo din prima clipa. Nu ai cum sa ii gasesti nicio scuza, este clar ca lucrurile nu vor inceta, mai ales ca tu mi-ai povestit ca nu ai incercat in niciun fel sa clarifici lucrurile.

E normal sa te gandesti la ce o sa faci de acum incolo. Daca totusi nu vrei sa te intorci in Romania, iti poti gasi un alt loc de munca tot in Napoli, poate te-ai obisnuit cu locul si iti este mai usor sa te descurci acolo sau foarte bine iti poti cauta in alta tara. Inceputurile sunt intotdeauna grele, insa nu poti tolera un astfel de comportament doar pentru bani.

Cu siguranta o sa gasesti ceva care sa iti satisfaca interesele mult mai mult, doar ca trebuie sa te aduni putin si sa incepi sa cauti. Dar, te rog, fa asta cat mai repede si pleaca de acolo, pentru ca lucrurile sa nu degenereze si mai tare… Meriti ceva mult mai bun.