Radio Simplu

POVESTE ÎNGROZITOARE LA IAȘI. O ELEVĂ DE 16 ANI A FOST V…… DE IUBITUL DE PE FACEBOOK ȘI DE AMICUL ACESTUIA

Caz terifiant petrecut în județul Iași. O elevă de 16 ani a fost violată de iubitul ei, pe care îl cunoscuse pe Facebook, precum și de amicul acestuia. Ancheta a fost una foarte anevoioasă, deoarece agresorii nu au recunoscut faptele și au spus că relațiile intime ar fi fost consimțite. La finalul procesului, însă, judecătorii i-au declarat vinovați pe cei doi tineri.
Bogdan Coţovanu şi Matei Vatamanu, doi tineri de 23 și 24 de ani, din județul Iași, au fost condamnați la 7 ani şi 6 luni, respectiv 7 ani de închisoare cu executare, fiind găsiți vinovați de viol. Cei doi sunt vecini în Dumbrăviţa şi prieteni buni. Coţovanu o ştia de mai multă vreme pe victimă, o adolescentă de 16 ani cu care avea o relație de prietenie virtuală.

Deși nu se văzuseră niciodată, în seara de 26 august 2018 fata a fost abordată de așa-zisul ei iubit virtual, care era însoțit de Matei Vatamanu. Cei trei au mers la o casă a unui alt amic de-al celor doi, acolo unde Coţovanu i-a spus că vrea să întreţină raporturi sexuale cu ea. Fata ar fi refuzat şi ar fi fost ameninţată de Coţovanu, care i-ar fi spus că o va lovi.

Abuzul a fost confirmat de legiști și de psihologi
„Întrucât persoana vătămată era virgină şi i-a spus inculpatului că nu vrea să întreţină raporturi sexuale cu acesta, inculpatul Coţovanu Vasile Bogdan a constrâns-o moral pe aceasta la întreţinerea unui act sexual anal“, au arătat anchetatorii.
Coţovanu a ieşit din cameră, în locul său venind Vatamanu, care a întreţinut şi el un raport sexual anal cu Maria. Pentru că plângea, Maria ar fi fost dusă acasă de către cei doi tineri. Ea a mers la Poliție și a reclamat violul, abuzul sexual fiind confirmat de legiști, dar și de psihologi.

La rândul lor, cei doi tineri au precizat că actul sexual ar fi fost unul consimţit. Judecătorii au mai decis ca fata să pri­mească de la cei doi daune morale de 40.000 de lei.