Radio Simplu

Polițistul Marian Godină propune încă un TEST AUTO: „Pe unde?” Mii de internauţi s-au contrazis în privinţa răspunsului corect

Aşa cum ne-a obişnuit, poliţistul Marian Godină a postat pe pagina personală de Facebook, încă un test auto, care a dat multe bătăi de cap şoferilor. Circa 2000 de comentarii confirmă faptul că răspunsul corect nu e tocmai la îndemâna oricui.

Marian Godina a postat, pe Facebook, o imagine şi o întrebare simplă: „Pe unde?”

Iată câteva dintre miile de răspunsuri:

Cazan Adrian-Alecsandru: Varianta 1 Pentru ca are refugiu si poate vira la stanga sau merge inainte, varianta a 3-a este interzisa, iar varianta a 2-a dupa parerea mea este doar pentru a vira la dreapta.

Christian Iulian: 2 toata ziua , e sens girator.

Nicoleta Birau: 2 normal! În primul rand intri intr-un sens giratoriu, nu e o intersectie cu prioritate de dreapta.

Miron Rares: Avand in vedere ca in intersectie nu este alt participant la trafic, intersectia se afla undeva pe la noi prin tara si nu este politist in intersectie poti sa mergi pe unde vrei.

Alin Cioabă: Toate trei. Nu e giratoriu. Exista un singur indicator de interzis pe prima la stânga. Fiind linie discontinuă înțeleg că prima la stânga e varianta pe contrasens. Prin urmare oricare dintre cele trei variante de a executa manevra, e corectă.

Valentin Mușat: Potrivit informațiilor din linkul de mai jos (http://imgur.com/a/uNLOA), putem observa rolul şi modul corect de citire a indicatoarelor însoțite de panouri adiționale. Astfel, după cum se poate observa, indicatorul de cedează trecerea însoțit de panoul adițional din desenul „a)” semnifică cedarea trecerii celor care se deplasează pe direcțiile de mers îngroşate. Rolul evident este acela de a completa indicatorul.

În situația din poza distribuită de Marian Godină, citirea indicatorului de interzicere a virajului la stânga se face împreună cu panoul adițional de sub el. Prin urmare, este interzis virajul la stânga pe traseul indicat de panoul adițional, acesta având rolul de a explica în ce condiții este interzisă manevra de virare la stânga, NU care este manevra permisă.

Daniel Russel: varianta 2 ! celelalte nu exista in realitate…..un sens giratoriu nu are intersectie in cruce in el….

Silviu Timaru: 3 in nici un caz pentru ca ruta aia e pentru cand vrei sa faci dreapta, plus e clar interzis de pe semn. 2 nu face nici un sens, doar daca esti un turist ratacit (da, se intampla, mai ales pentru faptul ca doar in Romania vezi asa ceva). Varianta corecta in acest caz este 1 si asta doar daca nu vine nimeni din dreapta (pentru ca nu este nici semafor si nici politist in intersectie). As vrea si o validare de la Domnul Godina. Cred ca e corect sa ne dea si dansul opinia lui.

Buzdrună Marian: Art. 110 (1) In situatiile in care exista benzi speciale pentru executarea manevrei, schimbarea directiei de deplasare se face prin stanga centrului imaginar al intersectiei, iar daca exista un marcaj de ghidare, cu respectarea semnificatiei acestuia. Deci, logic traseul 3 ! Dar daca s-ar intalni simultan 4 autovehicule ,toate la linia marcajului de stop si toate si-ar continua deplasarea inainte, care ar trece primul???!