Radio Simplu

POLIȚIST ÎNCĂTUȘAT FIINDCĂ AR FI INTIMIDAT O FEMEIE

Polițistul din Vaslui a picat pe interceptări. Vezi AICI ce i-ar fi cerut unei femei pentru a-și schimba declarația în dosar.

Șef al postului de poliție Vulturești, județul Vaslui, Romeo-Mihai Sîrghie este acuzat că ar fi pus o femeie să își schimbe declarația pentru a-și scoate concubinul din arestul preventiv. În documentul care conține acuzațiile, obținut de mainnews.ro, procurorii DIICOT arată că șeful de post ar fi purtat două convorbiri telefonice cu tânăra…

Citește și Banii din taxe și impozite ajung în buzunarul studenților din Sectorul 5
Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, promite o adevărată revoluție în domeniul colectării taxelor și impozitelor la nivel de sector. „Mai bine de 80% din procedurile de plată a taxelor și impozitelor, colectate la nivel de sector prin Direcția de Impozite și Taxe Locale (DITL) Sector 5, se va face, într-un viitor apropiat, cu preponderență online, targetul propus fiind eliminarea birocrației care produce haos, nervi și aglomerație la ghișee”, a afirmat edilul Daniel Florea, care a explicat pentru Evenimentul Zilei, și unde vor ajunge banii contribuabililor. „O parte însemnată va fi alocată burselor de studii, fiecare dintre studenții care locuiesc în această parte a Bucureștiului urmând a beneficia de bursa specială în valoare de 500 de lei”, a declarat Daniel Florea.

Citeste si Cutremur în sistemul de pensii! Acest lucru va fi interzis. Orban a confirmat totul

Un adevărat cutremur se pregăteşte în sistemul de pensii din România! Mii de pensionari nu vor mai putea face un lucru care le aduce venituri consistente în fiecare lună. Premierul României, Ludovic Orban, a confirmat personal că se lucrează la acest proiect.

Premierul Ludovic Orban a confirmat ceea ce spusese ministrul Muncii, Violeta Alexandru, cu o zi înainte. Liderul PNL nu este de acord cu cumularea pensiei cu salariul în sectorul public şi sprijină proiectul de lege la care lucrează specialiştii de la Muncă.

“Nu e normal ca persoane care s-au pensionat și beneficiază de pensie să beneficieze și de un venit din sectorul public. Aici este vorba de a nu permite ca cineva care s-a pensionat și e vorba de mulți care s-au pensionat la 40 și ceva de ani din Poliție sau alte structuri și care, după ce s-au pensionat și au dobândit niște pensii mari, mai cumulează și venituri în sectorul public.

E vorba de a nu permite ca persoane care s-au pensionat să poată cumula simultan pensia cu un venit din sistemul public. Dacă vor să lucreze în privat nu avem niciun fel de problemă. Nici dacă vor să își continue activitatea nu avem o problemă, dar să aleagă între venitul dobândit din salariu şi pensie”, a declarat prim-ministrul.

Oameni noi în administraţia publică

Premierul Ludovic Orban a vorbit şi despre o problemă care afectează administraţia publică şi anume lipsa modernizării şi a persoanelor cu viziune.

“La ora actuală s-a perpetuat acest sistem care din punctul meu de vedere nu e normal. Cred că administrația are nevoie de modernizare, de oameni proaspeți, cu o altă viziune și de asemenea cred că o persoană care lucrează în serviciul public și în administrația publică trebuie să primească venit din activitatea pe care o desfășoară”, a explicat Orban.

Declaraţiile ministrului Muncii, Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spunea, sâmbătă, că la minister este în lucru un proiect legislativ legat de interzicerea cumulării pensiei cu salariul, pentru cei care lucrează la stat.

„Da, se lucrează la un proiect de lege, în cadrul echipei mele, la Ministerul Muncii, am făcut o primă lectură a unei variante, urmează să o finalizăm, pe măsură ce colectăm toate informațiile legate de persoanele cărora li s-ar aplica o asemenea prevedere.

În foarte scurtă vreme, voi prezenta o propunere coerentă colegilor mei de cabinet, urmând să decidem care este forma finală, respectiv calea, în ce măsură va fi prins într-un proiect de lege, trimis Parlamentului sau va fi în altă formă de reglementare. Deocamdată, suntem în plin proces de elaborare a unei prime variante”, declara Violeta Alexandru pentru Digi24.