Radio Simplu

Ultimele informații despre ÎPS Pimen. Cât de gravă este starea rhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor –>

Surse: ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, este în stare gravă, intubat, pe secţia de ATI a Institutului Matei Balş din Capitală.

ÎPS Pimen a fost adus cu elicopterul de la Suceava la Bucureşti pe 20 aprilie, având atunci o formă medie a infecţiei Covid 19. ÎPS Pimen a fost intubat vineri seara, după ce a suferit complicaţii pulmonare

Surse din cadrul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală au confirmat pentru mediafax că ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor este în stare gravă, intubat, pe secţia de ATI a unităţii sanitare. ÎPS Pimen a fost intubat vineri seara, după ce a suferit complicaţii pulmonare. ÎPS Pimen a fost transportat cu elicopterul de la Spitalul Judeţean Suceava la Bucureşti pe 20 aprilie, alături de un bărbat în vârstă de 47 de ani, intubat.

A fost un zbor de noapte despre care medicii SMURD Iaşi au spus că a fost o misiune deosebită pe care au făcut-o în ajutorul pacienţilr aflaţi în stare gravă, din cauza faptului că locurile la ATI în unitatea sanitară din Suceava erau la acea vreme insuficiente.

ÎPS Pimen este în fruntea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor de 29 de ani.