Radio Simplu

Piloții în călduri și stewardesa

Într-un avion de pasageri piloţii vorbeau între ei în carlingă.

Din nefericire au uitat microfonul deschis şi tot ce vorbeau ei, auzeau pasagerii.
La un moment dat, zice unul dintre piloţi:

– Vezi stewardesa aceea? După ce beau cafeaua asta mă duc şi îmi fac de cap cu ea.

Auzind aceasta, stewardesa se îndrepta grăbită spre carlinga să le spună piloţilor să închidă microfonul.
Văzând-o aşa de grăbită, un pasager mai în vârsta îi spune:
– Ce te grăbeşti draga aşa? Lasă omul să-şi bea cafeaua!

****
Un domn foarte bogat decide că a sosit timpul să își achiziționeze un nou creier, iar locul cel mai potrivit se dovedește a fi un muzeu specializat în conservarea celor mai renumite minți luminate. Ajuns la fața locului domnului îi sunt prezentate următoarele: creierul lui Einstein care se vinde cu două milioane de dolari, creierul lui da Vinci vândut cu cinci milioane de dolari și creierul unei stewardese care poate fi achiziționat contra unei sume de douăzeci milioane de dolari. Uimit fiind de diferența uriașă de preț și de faptul că nu înțelegea de ce creierul unei stewardese este atât de scump, domnul decide să întrebe vânzătorul de ce acest creier este atât de valoros dacă aparține unei stewardese de care nimeni nu a auzit. Răspunsul vânzătorului l-a convins să îl cumpere: este atât de scump pentru că spre deosebire de celelalte, nu a fost folosit!

Pe un zbor intern german, o stewardesă trece pe lângă o familie chiar în momentul în care tatăl îi spune fetiței sale arătând spre aceasta: “Vezi tu, acesta este motivul pentru care trebuie să înveți bine la școală. Ca mai târziu să nu ajungi să practici asemenea meserie.” Auzind discuția, stewardesa i se adresează fetiței:”Tu să înveți bine la școală ca mai târziu să-ți permiți să zbori la First Class și nu ca tatăl tau la Economy Class.”

În avion, călătorul îi face ochi dulci stewardesei. La un moment dat îi spune:
– Sloganul companiei dumneavoastră pretinde că faceţi tot posibilul ca să aveţi călători fericiţi. Făceți-mă fericit, vă rog!
– Daţi-mi paharul, să vi-l umplu…

Într-un avion ce mergea de la Paris la New York, la un moment dat la Bussines Class este mare scandal. Căpitanul o trimite pe stewardesă să vadă ce se întâmplă. Vine înapoi şi îi spune că o blondă are bilet la Economic Class, dar s-a mutat la Bussines Class şi nu vrea sa plece. Trimite capitanul pe primul ofițer să o convingă să plece, dar şi acesta dă greș. Enervat, căpitanul se ridică şi spune:
– Mă duc eu, sunt căsătorit de 11 ani cu o blondă, mă voi descurca. Se duce, îi şopteşte ceva la ureche blondei, iar aceasta, fără nici un cuvânt, se ridică şi merge la locul ei. Toţi sunt entuziasmaţi, iar stewardesa îl intreabă ce i-a spus.
– Simplu, i-am spus că Bussines Class nu merge la New YorK!

O pasageră de origine americană întreabă o stewardesă unde se găsește “restroom”-ul, adică toaletă în engleza americană. În engleza britanică înseamnă însă cameră de odihnă, ceea ce stewardesa a și înțeles, motiv pentru care i-a explicat că la bordul avionului nu se află niciuna, ci doar pentru zborurile mai lungi de 6 ore. Bineînțeles că stewardesa s-a referit la posibilitățile de dormit ale echipajului. Pasagera a dat din cap cam afectată de răspuns și s-a întors la locul ei de unde nu s-a mai mișcat în următoarele 4 ore.

Un Boieng 777, o cursă de noapte, o stewardesă superbă cu un decolteu devastator se apleacă deasupra unui pasager care nu dormea şi-l întreabă încetişor:
– Doriţi lapte sau ceai?
Pasagerul:
– În care este lapte şi în care este ceai?

Instrumentele muzicale scumpe au voie să fie luate la bordul avioanelor cu condiția ca posesorul să cumpere pentru acesta un bilet separat și să fie legate tot timpul cu centura. O stewardesă povestește că pe un zbor către Boston, a întrebat un pasager care avea pe scaunul alăturat un contrabas ce meniu dorește să primească. Acestarăspunde: pentru mine carne de vită, iar pentru contrabas pui.

Cu mențiunea faptului că primul banc l-am auzit de la un Căpitan în timpul unui zbor, viața și munca unui însoțitor de zbor se dovedește a fi de fiecare dată ceva nou și inedit.