Radio Simplu

PETRU vinde mături în piață și are un copil bolnav. Intr-o zi a intrat în secția de poliție cu o sacoșă în mână. Când le-a spus ce vrea să facă, oamenii legii au rămas șocați

Un vânzător de mături a înapoiat aproape 1.000 de lei. Omul nu s-a gândit în nicio clipă să păstreze banii, deși are un copil bolnav de autism și trăiește doar din vânzarea măturilor din paie într-o piață din Galați. A mers cu banii și actele găsite într-o sacoșă la Poliție, unde a predat totul. S-a bucurat enorm când a aflat că i-a făcut un bine unei văduve care își pierduse ajutorul de înmormântare.

Petru Biru, un vrâncean de 57 de ani, trăiește doar din ajutorul social pe care-l primește deoarece fiul lui este bolnav de autism și din ce mai reușește să strângă din vânzarea măturilor din paie în Piața Mare din Galați.

Bărbatul a găsit, luni dimineață, o sacoșă în care erau mai multe acte și aproape 1.000 de lei. Banii puteau fi un cadou nesperat în prag de sărbători, însă bărbatul s-a dus cu tot ce a găsit la Poliție.

„Când am văzut acte, care se fac greu, dar mai ales certificatul de deces, nici nu mi-a trecut prin cap să nu vin la Poliţie. Nu mai spun de bani cine ştie câtă nevoie avea de ei. Nu puteam să mă bucur eu de necazul unui om”, le-a povestit Petru Biru polițiștilor.

Bărbatul venise în Galați, unde încercase să vândă câteva mături pentru a strânge un ban în plus. Deși vânzarea nu i-a mers bine, nu s-a gândit vreo secundă să-și însușească banii găsiți.

Polițiștii au găsit-o rapid pe proprietara banilor și a actelor. E vorba despre o pensionară, în vârstă de 77 de ani, căreia îi murise soțul recent. Cei 934 de lei găsiți reprezentau ajutorul de înmomântare. Ecaterina Radu a mulțumit cu lacrimi în ochi bărbatului care i-a înapoiat banii.

„Era să mor când am văzut că am pierdut şi bani şi acte. M-am dus pe unde am fost, dar nu am găsit nimic. Cred că atunci când am trecut mapa dintr-o parte în alta cred că au căzut. Îi mulţumesc din inimă celui care mi-a dat totul înapoi, să îi dea şi să vă dea Dumnezeu sănătate “, a spus Ecaterina Radu, pensionara din Galați, care a pierdut sacoșa cu bani și acte.

Mai mult, femeia le-a mărturisit polițiștilor că nici nu vede prea bine, iar într-o săptămână se va opera de cataractă. I-a mulțumit găsitorului pentru că nici nu știa cum s-ar fi descurcat fără bani.

Chiar dacă situația materială a bărbatului nu este una foarte bună, gestul lui de omenie a fost deosebit. Pentru gestul de omenie de care a dat dovadă, echipa Poliției Locale Galați i-a pregătit lui Biru Petru câteva daruri, cadouri ca semn de preţuire a gestului său”, a spus Petrică Hahui, șeful Poliţiei Locale Galaţi.

Sursa: Libertatea