Radio Simplu

Parintii au adus acasa fetita nou-nascuta, insa cainele a topit inimile tuturor prin reactia sa

Aducerea acasa a unui nou-nascut este o experienta unica si interesanta, mai ales atunci cand sunt implicate si animalele noastre de companie.

Cine are un caine stie foarte bine cat de important este ca acesta sa relationeze armonios cu copiii.

Reactia pe care o are Zayla atunci cand ia contact pentru prima oara cu bebelusul familiei, o fetita superba de numai doua zile, este absolut nepretuita.

Putin confuza, Zayla ii da mai intai tarcoale micutei pentru a se obisnui cu prezenta sa.

Cand vede insa ca niciun pericol nu o paste, catelusa isi ia inima in dinti si se apropie de fetita, incercand sa isi intipareasca in minte mirosul sau.

Scancetele bebelusei o sperie insa putin si o fac sa pastreze distanta pana cand lucrurile se linistesc. Totul e atat de nou pentru simpatica patrupeda!

Ceva ne spune insa ca acesta este inceputul unei prietenii cu totul speciale si ca in timp aceasta fetita si catelusa familiei vor fi de nedespartit.

E doar o chestiune de timp pana cand micuta va mai creste si se va putea juca in voie cu Zayla.

Adoptarea unui câine este ca și cum ai alege un nou membru al familiei. Nu este o decizie ușoară și ar trebui mai întâi să faci o cercetare adecvată. Când sunt implicați copii, decizia este și mai importantă.

Adevărul este că unele rase nu sunt potrivite pentru familiile cu copii. Acestea pot fi în mod natural nervoase sau agresive. Dacă ești în căutarea celui mai bun câine de familie, iată câteva calități pe care trebuie să le cauți:

Rezistent. Copiii nu sunt întotdeauna atât de blânzi precum ar trebui să fie. Deci ai nevoie de un câine care să fie răbdător și rezistent. Acest lucru este important atât pentru siguranța copilului tău, cât și pentru fericirea câinelui.

Rasele de talie mică sau „toy” sunt cunoscute ca fiind mai nervoase și nu sunt o alegere bună pentru copii.

Un bun temperament. Temperamentul denotă personalitatea câinelui. Ar trebui să cauți un temperament plăcut. De exemplu, un câine mai calm are capacitatea de a forma legături puternice și de a fi un partener excelent pentru copii.

Energic. Rasele de câini perfecte pentru copii au o doză mare de energie. Ele trebuie să fie capabile să țină pasul cu copiii, fără să obosească sau să fie iritate. Asigură-te că alegi o rasă ale cărei nevoi corespund nivelului de activitate al familiei tale.

Dacă nu poți satisface nevoile unui câine, excesul de energie al acestuia poate duce în timp la probleme de comportament.

Inteligent. Deși toți câinii trebuie instruiți, acest lucru este cu atât mai important, atunci când aceștia stau în preajma copiilor.

Noul animal de companie trebuie să știe că NU înseamnă NU, cât mai curând posibil – pentru siguranța copiilor tăi.