Radio Simplu

Papagalul fara picioare

– Ssst, il cheama papagalul facandu-i semn cu o aripa sa se apropie. Nimeni nu ma vrea fiindca n-am picioare. Ofera-i patronului 20$.

Plateste tipul 20$, ia papagalul si merge acasa. Trec saptamanile, papagalul se dovedeste a fi foarte gratios,

interesant, un bun prieten, chiar da sfaturi bune, omul e fericit. Intr-o zi, cand ajunge acasa de la munca, papagalul ii face iar semn cu aripa sa se apropie.

– Nu stiu daca sa-ti spun sau nu, e despre nevasta-ta si postas…

***

Un copil la magazinul de animale trece prin faţa unui papagal legat de picioare cu o aţă, merge la vânzător şi îl întreabă: -De ce este legat? -Păi, dacă îl tragi de aţa de pe piciorul drept vorbeşte engleză, dacă îl tragi de cea de pe piciorul stâng vorbeşte franceză. -Şi dacă îl trag de amândouă? La care papagalul: -Cad din picioare, băi, fraiere.

Într-un apartament al unui bloc select de locuinte locuieste o fată batrână. O vecină o întreabă mereu de ce nu se căsătoreşte, de ce nu-si găseşte şi ea un bărbat cumsecade. – De ce? răspunde bătrâna domnişoară.

Doar am un câine, un papagal şi o pisica. Astea-mi sunt destule până peste cap. – Dar, totuşi, aceste animale nu pot ţine loc de soţ. – Cum să nu? Câinele mârâie mereu, papagalul înjură toata ziua, iar pisica-i plecată toată noaptea.