Radio Simplu

Otrava la punga! Alimentul care ramane doua ore nedigerat in stomacul tau

Niciodata nu te-ai fi gandit ca acest aliment este moarte curata. Atunci cand ajungi obosit de la serviciu vrei sa mananci ceva rapid si ieftin iar de multe ori alegi o supa cu taitei.

Chiar daca ti se pare o alegere inteligenta, taiteii sunt de fapt “moartea la punga”. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Universitatea Baylor.

Potrivit acestora, consumul de taitei contribuie considerabil la aparitia unor modificari metabolice legate de afectiuni cardiovasculare, diabet si accident vascular cerebral.

„Cel mai frapant lucru in timpul intervalelor de timp de doua, patru si sase ore a fost gradul de degradare a taiteilor ramasi”, a declarat Dr. Kuo.

Chiar daca par a fi cea mai buna alegere, alimentele instant si procesate sunt cele mai proaste alegeri alimentare pe care le putem face.

Exista mai multe motive pentru care ar putea fi mai bine sa evitati sa mancati supa cu taitei instant:
Continutul de sare: in general, taiteii instant contin multa sare, ceea ce poate contribui la cresterea tensiunii arteriale si la dezvoltarea hipertensiunii arteriale.

Continutul de grasimi: taiteii instant sunt adesea preparati din faina rafinata si contin grasimi hidrogenate, care pot creste riscul de aparitie a bolilor de inima.

Absenta de nutrienti: taiteii instant sunt procesati si au pierdut mult din valoarea nutritionala, in comparatie cu taiteii facuti din faina integrala.

Prezenta unor aditivi: taiteii instant pot contine diverse aditivi alimentari care pot fi nocivi pentru sanatate, cum ar fi E-uri (aditivi artificiali).

Este mai bine sa optati pentru taitei facuti din faina integrala, care sunt mai sanatosi si mai bogate in nutrienti.

Citeste si Evită acest produs alimentar! Este otrava din magazine care îți distruge oasele

Specialiștii medicali trag un semnal de alarmă și ne informează că o băutură răcoritoare, apreciată de copii, este otrăvitoare pentru organismul nostru. Consumul zilnic duce la degradarea oaselor

Nimeni nu iese din magazin fără o sticlă de suc. Băuturile răcoritoare sunt apreciate de oameni, indiferent de vârstă, însă deși majoritatea le beau cu plăcere, puține persoane știu ce pericol se ascunde în sticlele acidulate.

Recent, specialiștii medicali au informat că sucurile acidulate, consumate zilnic, afectează grav oasele.

Ce se întâmplă dacă bei suc zilnic?
O singură cană de suc acidulat conţine 10 linguri de zahăr, adică porția întreagă de zahăr pe care un om ar trebui să o consume într-o zi.

După 20 de minute de la consum, nivelul de glucoză și de insulină cresc în organismul nostru, iar ficatul transformă zahărul în grăsime.

După 40 de minute, cafeina din suc este absorbită complet. Fluxul sanguin creşte, iar ficatul eliberează şi mai mult zahăr în sânge, apoi creierul blochează receptorii hormonali pentru adenozină, iar astfel apar senzațiile de oboseală.

După 45 de minute, secreţia de dopamină creşte, iar după 50 de minute, fosfatul de magneziu, acidul fosforic, zincul şi calciul accelerează digestia.

După o oră întreagă, mineralele care ar trebui să ajungă în oase sunt excretate în urină, apare senzația de energie și începem să avem schimbări bruște de comportament, conform girly.ro.

Dacă deja te-am convins să renunți la băuturile acidulate din magazin, să știi că poți încerca câteva alternative naturale și benefice pentru siluetă, precum sucurile din legume și fructe pentru detoxifiere.

Sucuri minune pentru detoxifierea de după sărbători! Curăță ficatul, dar și restul organelor vitale
Unul dintre sucurile detoxifiante are la bază lămâie și sfeclă roșie. Se bagă într-un storcător: 6 tulpini de țelină, o jumătate de lămâie, 1 sfeclă roșie, 1 cană coriandru, 1 bucățică ghimbir proaspăt ras. Sucul se servește imediat, cât ingredientele sunt încă proaspete.

O altă alternativă de suc este cel de morcovi și sfleclă roșie. La storcător se adaugă: 2 morcovi, 2 bucăți sfeclă roșie, 1 lămâie, 1 bulb de molură. Sucul se consumă imediat ce este gata, sau se poate păstra la frigider timp de 24 de ore.

Un alt suc și mai aromat este cel care are la bază portocale și țelină. Astfel, în storcător se amestecă: 2 portocale fără coajă, 1 lămâie fără coajă, o jumătate de țelină, o jumătate de cană cu pătrunjel și se consumă imediat.