Radio Simplu

Orban dă ordin! Măsurile anti COVID-19 trebuie implementate imediat. Este obligatoriu

Premierul Ludovic Orban dă ordin. Măsurile anti COVID-19 trebuie implementate imediat în toată România. Este obligatoriu să se întâmple acest lucru.
Măsurile de protejare a populației împotriva pandemiei de coronavirus nu se negociază. Chiar dacă în București prefectul este în concediu, premierul Ludovic Orban a dat ordin ca subprefectul să se ocupe de tot.

Orban dă ordin
Premierul cere subprefectului, dar și DSP București să implementeze cât mai repede măsurile anti COVID-19. De asemenea, șeful de la Palatul Victoria a vorbit și despre cei cu posibilități financiare reduse.

„Evident, dacă nu au resursele financiare necesare pentru a-şi achiziţiona mască de tip chirurgical, să folosească alte forme de protejare a nasului şi gurii, care asigură protecţia respectivă. Direcţia de Sănătate Publică este aceea care evaluează zonele cu aglomeraţie, de tip Centrul Vechi, unde nu se pot respecta regulile de protejare, în special distanţa fizică. Pe baza acestei evaluări, probabil va formula o solicitare către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea obligaţiei de a purta masca în spaţii deschise, aglomerate”, a spus premierul.

Orban nu mai acceptă niciun fel de eroare. „Indiferent dacă un prefect este în concediu, prefectura este condusă de un subprefect care are delegare. V-am dat răsunul la această întrebare. Hotărârea de Guvern a fost publicată din cauza avizului Consiliului Legislativ trei zile după ce a fost adoptată în prima şedinţă de guvern, şi asta, într-un fel, a întârziat luarea unor decizii. Aşteptăm deciziile DSP Bucureşti şi sunt convins că Comitetul Municipal pentru situaţii de Urgenţă va lua deciziile cele mai bune pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor”, a anunțat premierul.