Radio Simplu

Obiceiul care aduce noroc oamenilor de succes. Ce fac în fiecare dimineață

Mulți dintre noi ne începem ziua pe telefon, dezactivând alarma și verificând rapid mesajele pe care le-am primit. Apoi, ne îndreptăm spre bucătărie, unde pregătim o ceașcă mare de cafea, fără de care simțim că nu putem să ne trezim cu adevărat. Însă dacă ne oprim pentru câteva clipe ca să analizăm rutina de dimineață a oamenilor de mare succes, tocmai asta evită ei să facă. Află în rândurile de mai jos care este obiceiul care aduce noroc oamenilor de succes.

Ce trebuie să faci în fiecare dimineață
Există cinci obiceiuri de dimineață ale oamenilor de succes care ne pot ajuta să începem ziua într-o stare de mai profundă concentrare, claritate și productivitate. Despre unul dintre ele se spune că aduce chiar mare noroc. Primul obicei al oamenilor de succes este renunțarea la alarmă.

CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, spune că doarme în fiecare noapte opt ore și se trezește fără alarmă. Afaceristul recomandă tuturor oamenilor să își regleze programul de somn la un anumit număr de ore. Acesta trebuie respectat în fiecare noapte, astfel încât organismul să se adapteze noii rutine. Ulterior, involuntar, corpul se va trezi din somn fără ceas deșteptător.

În acest fel, evităm și obiceiul de a sta pe telefon chiar din clipa în care deschidem ochii. Specialiștii recomandă să evităm telefonul sau alte dispozitive electronice cel puțin o oră după ce ne trezim și înainte să ne punem la somn.

Chiar dacă ne-am făcut un obicei din a începe dimineața cu cafea, este bine să o înlocuim cu apă. Bând un pahar de apă plată chiar după ce ne-am trezit, ne hidratăm organismul și ajutăm și procesul de digestie și metabolismul. Apa este un nutrient esențial, iar organele și țesuturile umane depind de ea pentru a funcționa corespunzător.

Obiceiul care aduce noroc oamenilor de succes
Un alt obicei al oamenilor de succes este să îți pui corpul în mișcare. Exercițiile fizice de dimineață te ajută să te menții sănătos și puternic din punct de vedere fizic, dar și mental. Filantropul Bill Gates face întotdeauna antrenament dimineața, pe banda de alergat, potrivit The New York Times.

Uneori, cel mai bun mod de a ne începe ziua este evitarea deciziilor. Se recomandă să eliminăm din listă toate sarcinile care ar putea să fie îndeplinite cu o seară înainte. Mulți oameni de succes își finalizează ziua plănuind în detaliu ce trebuie să facă în următoarea zi, pentru a se putea apuca direct de treabă. În acest fel, dimineața nu le va fi dezorganizată. O listă de lucru ne poate ajuta să ne gestionăm mai bine timpul și să reducem stresul.

Nu în ultimul rând, oamenii de succes mai au un obicei despre care se spune că aduce noroc. Auto-reflecția, dimineața, ne poate pregăti să începem ziua într-o notă plăcută. Trebuie să știm să trecem prin viață fără a ne pierde valorile, obicetivele și pasiunile pe parcurs. Un astfel de scenariu poate fi evitat prin a ne pune o simplă întrebare, în prima oră în care ne trezim.

Dacă astăzi ar fi ultima zi din viața mea, aș vrea să mai fac tot ce mi-am propus să realizez astăzi? Aceasta este întrebare pe care trebuie să ne-o punem dimineața, potrivit Forbes, pentru a avea o zi de succes. Dacă răspunsul este „Nu” de prea multe ori, este evident că trebuie să schimbăm felul în care abordăm unele lucruri.