Radio Simplu

Oamenii de știință cred că Universul are conștiință

Un nou concept științific a ieșit la iveală recent, pe care oamenii de știință îl numesc „panpsichism”. Panpsichismul spune că Universul ar putea fi capabil să aibă conștiință, iar asta ar putea schimba totul.

De ceva timp, oamenii de știință au încercat să înțeleagă Universul, de unde a provenit și de ce suntem aici. Omul de știință responsabil pentru o astfel de noțiune este Gregory Matloff, iar ideile sale sunt șocante, cel puțin.

Potrivit lui Matloff, un fizician de la New York City College of Technology, în lucrarea recent publicată, oamenii ar putea fi ca restul Universului, în fond și în spirit. Futurismul a raportat că un „câmp proto-conștiință” se poate extinde în tot spațiul. Practic, în termeni simpli, întregul cosmos ar putea fi conștient de sine.

Un alt susținător al panpichismului este Christof Koch, de la Institutul Allen. El spune că organismele biologice sunt conștiente, deoarece atunci când se apropie de o nouă situație, ele își pot schimba comportamentul pentru a contracara o situație agresivă.

Datorită acestei idei, el încearcă să vadă dacă poate măsura nivelul de conștiință pe care o afișează o ființă.

Pentru a realiza acest lucru, el va conduce un număr de experimente, inclusiv unul care include cablarea creierului a doi șoareci, pentru a vedea dacă informațiile vor curge între cele două ca un sistem integrat.

„Singura teorie dominantă pe care o avem despre conștiință spune că este asociată cu complexitatea – cu capacitatea unui sistem de a acționa asupra propriului său stat și de a determina propria sa soartă”, argumentează Koch.

„Teoria afirmă că ar putea merge la sisteme foarte simple. În principiu, unele sisteme pur fizice, care nu sunt biologice sau organice pot fi, de asemenea, conștiente. ”

În prezent, panpsichismul este doar în faza experimentală. Cu toate acestea, dacă oamenii de știință sunt capabili să-și dovedească teoria, ar putea agita lumea științei.

Ce credeți că este universul conștient?