Radio Simplu

O româncă stabilită în Italia și-a parcat Mercedesul și a intrat la muncă. După 8 ore, a vrut să-l pornească, dar a observat că nu mai are volan. Ce i-au mai furat hoții

GALERIE FOTO (2)

O româncă stabilită în Italia a rămas șocată când a ieșit de la muncă și s-a îndreptat spre locul unde parcase o mașină foarte scumpă. Femeia și-a găsit autoturismul marcaMercedes GLE 250 din 2016, pe jumătate dezmembrat!

O româncă din orașul Verona, Italia, a rămas cu paguba de 14.000 de euro după ce hoții i-au furat piese din mașina Mercedes.

Soția unui român, Constantin, care era și proprietarul mașinii, a lăsat autoturismul în parcare seara trecută, când a intrat la locul de muncă, iar când s-a dus să o ia dimineață, s-a trezit cu o surpriză mai mare decât se aștepta!

În jurul orei 6:00 dimineața, atunci când românca a ieșit de la serviciu și s-a dus spre autoturismul parcat fără a se gândi la urmează.

La prima privire nu i-a atras atenția nimic, femeia mergând direct la ușa șoferului și urcând în mașină, dar când s-a așezat pe scaun a avut un șoc: volanul autoturismului lipsea.

Unde se afla românul când i-a fost jefuită mașina
Femeia s-a speriat și a ieșit imediat din mașină, iar când s-a uitat la partea din față a mașinii, a observat că lipseau atât farurile, cât și multe alte piese de sub capotă.

„Incredibil! Am publicat pe Facebook pozele cu mașina mea pentru a arăta ce mi s-a întâmplat, cerând ajutor, dar mi-au răspuns persoane din Padova, Milano și din multe alte provincii, spunând că același lucru li s-a întâmplat și lor”, a declarat Constantin pentru ziarul L’Arena.

Românul a venit în Italia în urmă cu 22 de ani și s-a stabilit la Verona, unde și-a întemeiat o familie.

Mașina respectivă și-o dorea de mult timp, iar în urmă cu doi ani a reușit să o cumpere în rate.

Problema este că asigurarea auto pe care o are acoperă furtul mașinii, dar numai furtul complet, nu și al unor piese.

Astfel, pe lângă faptul că trebuie să plătească încă ratele la mașină, acum este nevoit să mai scoată din buzunar circa 14.000 de euro pentru a înlocui piesele furate.

Și cum o nenorocire nu vine niciodată singură, furtul s-a petrecut în timp ce Constantin se afla în România, unde asista la înmormântarea fratelui său.
„E o nebunie! În acele zile mă-ntorsesem acasă pentru înmormântarea fratelui meu. Când am aflat de furt, am intrat pe site-urile unde sunt puse piese de schimb în vânzare și am găsit unele de la modelul meu de mașină, dar când am întrebat vânzătorul de unde proveneau, m-a blocat”, a mai precizat Constantin pentru ziarul italian.

„Am depus plângere, sperând că se vor găsi indicii în camere video de supraveghere din apropierea pieței (unde era parcată mașina – n.r.). Hoții nu au demontat mașina în numai câteva minute”, a mai spus românul.

Constantin a decis, de asemenea, să alerteze și Poliția de Frontieră Română, dar și autoritățile române cu privire la furtul suferit, suspectând că hoții ar putea proveni chiar din România.

„Este țara mea, dar organizațiile criminale se mută peste tot, în special în Italia (…) Am vorbit cu un prieten polițist din România, se pare că cineva căuta piese de schimb pentru o mașină ca a mea, dar anunțul a dispărut după furt”, a conchis românul din Verona, potrivit L’arena.com.