Radio Simplu

O piesă pe care aş asculta-o la infinit. Gianni Morandi şi Adriano Celentano într-un duet memorabil

Muzica reuşeşte multe ori să ne aducă o stare emoţională cu totul specială pe de o parte datorită registrului muzical de mare sensibilitate şi mesajului transmis de textul piesei, iar pe de altă parte de vocea inconfundabilă a celor care dau îi dau viaţă.

Gianni Morandi şi Adriano Celentano sunt două nume de notorietate în lumea muzicală prin întreaga lor carieră, dar şi prin mulţimea celor care le apreciază interpretările de excepţie.

Acest videoclip îi aduce pe aceeaşi scenă pe cei doi cântăreţi italieni care au lansat de-a lungul timpului multe melodii devenite adevărate hituri care stau şi acum pe buzele multor iubitori de muzică.

Piesa pe care cei doi artişti o interpretează într-un duet memorabil compusă de Adriano Celentano şi lansată în anul 2012 poartă titlul „Ti penso e cambia il mondo”. Textul cântecului vorbeşte despre un dialog între un om şi Dumnezeu, cel care îl linişteşte cu privire la viitorul său după ce acesta îşi ia rămas bun de la viaţă.

Ceea ce ne farmecă însă iremediabil sunt vocile celor doi artişti care deşi nu mai sunt la vremea tinereţii şi-au păstrat aceeaşi emoţie şi expresivitate. Publicul spectator din Verona, loc în care s-a desfăşurat acest regal de muzică, dar şi cei care au vizionat acest clip apreciază la reala ei valoare interpretarea celor doi mari artişti ai muzicii italiene.

Sursa: Adriano Celentano via Youtube