Radio Simplu

O mamă din Botoșani și cei cinci copii ai ei trăiesc într-un grajd! Drama provocată de fostul soț te lasă fără cuvinte

O mamă din Botoșani și cei cinci copii ai ei trăiesc într-un grajd după ce, din câte se pare, fostul soț al femeii ar fi incendiat locuința conjugală! Situația este disperată pentru cele șase suflete, iar autoritățile, ca în multe situații asemănătoare, ridică neputincioase din umeri.

Femeia s-a mutat într-un grajd împreună cu cei cinci copii, nu au curent electric și nici apă. Micuții cresc fără să cunoască măcar strictul necesar.

Drama ei a început după ce s-a despărțit de al doilea bărbat, informează Pro Tv. Și-a luat copiii şi s-a mutat cu ei în casa părintească. A muncit cu ziua pentru a strânge bani să o renoveze, însă la un moment dat, spune femeia, primul soț a venit peste ea și, după o ceartă puternică, a dat foc casei! A fost nevoită să se mute într-un grajd, „unde erau ținute animalele”. Locuiește aici „de aproape trei ani. Ne-a ars casa în noiembrie şi ne-am trezit dezbrăcaţi, desculţi, în mijlocul iernii”.

Chiar și lovită de atâtea necazuri, femeia și-a refăcut viața. Trăiește cu un alt bărbat și va fi din nou mamă. Însă, tot în grajd stau toți, acolo unde au renovat o mică parte. Abia îşi duc traiul de pe o zi pe alta, căci salariul bărbatului şi alocaţia copiilor nu ajung mai deloc.

„Femeia este văzută bine. E o mamă responsabilă şi are grijă de copii. I-a ars casa, dar i s-a reparat o cămăruţă într-un grajd. Acum stă cu copiii în cămăruţa respectivă, au şi un holișor”, spune Minuta Holoc, asistent social la primăria din comuna botoșăneană Roma.

„Cea mai mare nevoie o avem de curent electric şi o casă mai mare. Copiii dorm pe pat şi noi jos. Pe ei nu pot să îi culc pe jos. Nu am cu ce să îi trimit la școală, iau 770 lei alocaţie, bani care se duc pe lapte, pamperşi, mâncare, de încălţat”. Cel mai mare dintre copii are şapte ani, în timp ce mezinul nu are decât două luni.

Impresionați de această poveste, reprezentanții unui ONG au sărit în ajutorul femeii și încearcă să rezolve cumva problema construirii unei căsuțe pentru cei cinci copii care acum locuiesc într-un grajd.