Radio Simplu

O mamă a început să „factureze” părinții! A cerut 165 lei mamei unui prieten al fiului ei, care a venit să se joace la ea acasă: „Biscuiți, iaurt, curent…”

O mamă a început să „factureze” părinții pentru vizitele prietenilor fiului ei la ea acasă, cerând 165 lei (aproximativ 36 USD) mamei unui prieten pentru diverse cheltuieli. Brianna Weimar, o mamă de 33 de ani din SUA, a postat un videoclip în care întreabă comunitatea online dacă a greșit trimițând o factură printr-o aplicație de plată mobilă pentru timpul petrecut de prietenul fiului ei la ea acasă.

În videoclip, Brianna explică că a ținut evidența tuturor cheltuielilor legate de vizita copilului, incluzând tot ce a mâncat și băut acesta, precum și cantitatea de săpun și electricitatea folosită. Această postare a generat o dezbatere intensă pe TikTok, unii utilizatori considerându-i acțiunile excesive.

Mama prietenului fiului ei a răspuns surprinsă, conform capturilor de ecran prezentate de Brianna, comentând sarcastic despre „factura” primită și exprimându-și dezaprobarea față de acest sistem de „creștere a prețurilor”. Răspunsul ei nu a fost bine primit de Brianna, care a catalogat replica drept nepoliticoasă.

Brianna a explicat că a fost foarte atentă la detalii, luând în considerare cele mai mici cheltuieli generate de prietenul fiului ei. De exemplu, ea a calculat costul energiei electrice folosite pentru jocurile video și l-a împărțit la doi, astfel încât să fie acoperite costurile pentru ambele familii.

De asemenea, Brianna a menționat un incident în care copilul a vărsat suc pe covor, pentru care a adăugat o taxă de curățenie, incluzând costul produselor de curățare și timpul petrecut pentru a curăța mizeria. Astfel, totalul cheltuielilor cerute a ajuns la 36 USD, acoperind diverse produse și servicii oferite în timpul vizitei.

Lista cheltuielilor includea o pungă de biscuiți, iaurt de băut, trei pompe de săpun, două sucuri mici, zece minute de utilizare a pixurilor cu pâslă, 45 de minute de energie electrică pentru jocuri video, două bețișoare de carne uscată și o înghețată, precum și taxa de curățare a covorului. Toate acestea au fost enumerate în detaliu pentru a justifica suma cerută.

Brianna a explicat că a început să factureze părinții altor copii din cauza creșterii costului vieții, menționând că a creat o foaie de calcul pentru a estima costurile fiecărei activități și alimente consumate. Ea a subliniat că prețurile la alimente cresc constant și că se vede nevoită să cumpere mereu gustări pentru copiii ei după ce prietenii lor vin în vizită.

Postarea a provocat numeroase reacții din partea internauților, mulți considerând că astfel de vizite ar trebui să susțină prieteniile și nu ar trebui să fie tratate ca tranzacții financiare. Unii utilizatori au comentat că această abordare ar putea distruge toate prieteniile fiului ei, în timp ce alții au spus că atunci când au oaspeți, oferă masa, băutura și alte facilități fără a cere ceva în schimb.

Un alt aspect al acestei povești este faptul că în comentariile videoclipului apare mențiunea #satire, ceea ce ridică întrebări despre veridicitatea situației. Cu toate acestea, Brianna Weimar pare să fi răspuns cu seriozitate la comentariile primite, lăsând comunitatea online să dezbată intens despre această abordare neobișnuită a ospitalității.