Radio Simplu

O fetiță de doi ani nu este acceptată la creșă pentru un motiv terifiant: “Ar putea speria alți copii.”

GALERIE FOTO (2)

O mamă a dezvăluit că fetița ei de doi ani nu poate merge la creșă din cauza aspectului fizic care ar putea speria alți copii.

Sofya Zakharova a fost născută cu craniul deformat, iar părinții ei sunt nevoiți să apeleze la o operație înainte de a o înscrie la creșă.

O fetiță de doi ani nu este acceptată la creșă pentru că aspectul ei fizic ar putea speria alți copii
Părinții fetei care locuiesc în Rusia, au încercat să o înscrie pe fetiță la creșă, însă au fost refuzați. Mai mult decât atât, conducerea creșei le-a spus părinților să o opereze pe fetiță pentru a fi acceptată în instituția lor, scrie Daily Mail.

“Mi-au spus că fetița ar putea speria ceilalți copii dacă merge așa la creșă. ‘Prima dată, tu trebuie să programezi o operație pentru ca fata să poată merge la creșă la fel ca toți ceilalți copii normali.’, mi-a spus conducerea creșei”, spune mama fetiței de doi ani.

Oficialitățile s-au implicat în caz și vor să investigeze motivele pentru care fetița nu este acceptată la creșă și de ce nu îi sunt oferite îngrijiri medicale. Fetița a fost luată în vedere și de o organizație de caritate care le-a promis părinților ajutor, însă organizația nu a mai făcut nimic pentru ca problema fetiței să fie rezolvată.

“Prima dată ei au spus că vor programa o operație, dar nu au mai spus nimic despre asta. Este o catastrofă.”, a declarat tatăl fetei.

Părinții fetiței din Rusia locuiau într-o casă fără acces la apă curentă și gaz, iar după ce autoritățile au văzut condițiile de trai, le-au oferit un apartament în care să locuiască pe timpul iernii.

Radiy Khabirov, Șeful Republicii Bashkortostan din Rusia, a declarat: „Este clar că drepturile fetiței și ale părinților sunt încălcate, iar acum vom ancheta cazul.”
Specialiștii se tem că dezvoltarea fetiței va fi încetinită dacă nu va interacționa cu alți copii.