Radio Simplu

O femeie de 79 de ani uimeşte trecătorii din Melbourne cu o interpretare minunată la pian

Faceţi cunoştinţă cu Natalie, o bunică de 79 de ani căreia îi face o deosebită plăcere să cânte la pian. Aceasta dă o reprezentaţie de zile mari în faţa trecătorilor ocazionali de pe o stradă din Melbourne. Muzica nu are vârsta şi nici cei care o interpretează!

Natalie a trăit încă de mică alături de muzică si odată cu trecerea timpului, pasiunea ei pentru pian nu a scăzut deloc în intensitate.

Pe clapele pianului stradal, mâinile ei îmbătrânite de vreme dau viaţă unor acorduri nepreţuite. Deşi zgomotele de fundal sunt destul de evidente, nimic nu pare să-i distragă atenţia, ea continuând să trăiască momentul cu emoţie şi sensibilitate.

Deşi a petrecut mai mulţi ani fără un adăpost, acum din fericire are un loc confortabil unde îşi poate duce liniştită traiul. După cum putem vedea în imagini, ea ştie să armonizeze acordurile muzicale atingând cu hotărâre clapele fermecate ale pianului. Concentrarea este maximă şi atitudinea ei este impecabilă.

Natalie obişnuieşte să interpreteze compoziţii de Rahmaninov, Chopin, Mendelssohn, chiar şi câteva melodii compuse de ea, ca un adevărat pianist de concert.

În fiecare zi ea se refugiază lângă pianul care îi aduce linişte şi împlinire emoţională. Un trecător a surprins pe camera video una dintre reprezentaţiile ei şi a postat-o pe internet, unde a fost apreciată şi admirată pentru talentul său deosebit. Trebuie să recunoaştem că urmărind aceste imagini, avem în faţă o adevărată lecţie de viaţă.