Radio Simplu

Nu-ţi înfloreşte orhideea? Cum s-o readuci la viaţă în patru paşi simpli

Foarte multe persoane deţin în locuinţa lor plante speciale de apartament, dar şi flori de diferite mărimi şi culori. Dacă ai orhidee în apartament, dar sunt uscate sau pur şi simplu nu mai „au” viaţă, citeşte materialul de mai jos pentru a afla cum să-ţi readuci planta la viaţă.

Iată patru paşi foarte simpli pentru a-ţi readuce la viaţă orhideea.

1. Trebuie să aibă o temperatură potrivită. Orhideea trebuie plasată într-un loc unde este răcoare, iar cel mai indicat este la geam. Trebuie să ai în permanenţă camera aerisită, deoarece acest tip de plantă iubeşte aerul.

2. Trebuie să stea la lumină, deci tot la geam. Orhideele ar trebuie să stea la aproximativ 20-30 de centimetri de geam. De asemenea, perdeaua este necesară, deoarece excesul de raze de soare ar putea să le ofilească.

3. Trebuie să fie udată doar dimineaţa. Orhideea iubeşte apa, iar cu cât este mai cald, cu atât trebuie să o uzi mai des. Dacă nu ştii exact cum trebuie udată planta ta, verific-o astfel: ridică ghiveciul în mâini, iar dacă este uşor, introdu-l într-un recipient cu apă şi apoi lasă-l să se scurgă. Baza ghiveciului nu trebuie să stea niciodată în apă.

4. Dacă florile se desprind, după ce cad toate, las-o preţ de câteva zile să-şi revină. Dacă vrei să-i tăi tija, trebuie să ai foarte mare grijă, deoarece sunt fragile. De asemenea, după tăierea tijei, în două sau trei săptămâni se va regenera.