Radio Simplu

Nu te poti opri din mancat! Vinete cu usturoi

Vinete cu usturoi: rețetă delicioasă și foarte ușor de făcut, perfectă pentru prânz sau cină – Vinetele se numără printre cele mai sănătoase legume din lume. Mai mult decât atât, ne putem bucura de beneficiile lor și gustul unic și deosebit până toamna târziu…

Se consideră că vinetele sunt originare din India, unde inițial au crescut ca plante salbatice. Se spune că au fost cultivate pentru prima dată în China, iar in Europa au devenit foarte populare in timpul Evului Mediu, atunci cand au fost aduse prima data de către mauri.

Vă prezentăm astăzi un preparat foarte bun cu vinete, pe care cu siguranță îl veți îndrăgi imediat. Este foarte gustos și foarte ușor de pregătit.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

3-4 vinete lungi

o căpățână de usturoi

o legătură de pătrunjel verde

100 ml ulei de măsline

sare, piper

Cum se prepară?

Alegem vinete lungi si nu foarte groase. Le taiem felii subtiri. Incingem grill-ul apoi punem feliile de vinete pe el. Le coacem pe ambele parti. Punem intr-un vas un strat de vinete, apoi presaram sare si piper, adaugam usturoi pisat si patrunjel tocat marunt.

Repetam operatiunea pana terminam vinetele. Turnam deasupra uleiul de masline astfel incat sa le acopere in totalitate. Dam la rece cateva ore ca sa se intrepatrunda. Se servesc reci alaturi de cateva felii de paine prajita. Sunt grozave, cu atât mai mult în post…

Vinetele contin fier, calciu si alte minerale, nutrienti esentiali sanatatii corpului nostru. Fie ca le consumi pe gratar, coapte, prajite sau in tocanita, vinetele sunt la fel de delicioase si au acelasi efect pozitiv asupra sanatatii tale.

De asemenea, vinetele contin anumiti fitonutrienti esentiali care imbunatatesc circulatia sangelui si hranesc creierul. Dar tine minte, acesti nutrienti exista in cantitati mai mari in coaja vinetei, asa ca nu o aruncati.

Continutul crescut de fibre din vinete protejeaza tractul digestiv, impiedicand astfel aparitia cancerului de colon. Vinetele sunt recomandate si in dieta întrucât au un conținut scăzut de kilocalorii – o singură vânătă contine 35 de calorii.

Nu contin grasimi dar au, in schimb, un continut mare de fibre care te ajuta sa te saturi repede fara sa mananci mult. Timp de cateva secole, vinetele au fost folosite pentru a controla diabetul. Cercetarile recente i-au validat acest rol, datorita cantitatii mari de fibre si a nivelului scazut de carbohidrati solubili din vinete.