Radio Simplu

Nu face asta acasă: A aruncat cu apă fiartă pe parbriz. Ce a urmat…FOTO

GALERIE FOTO (2)

Profitând de gerul de afară, cineva s-a gândit să facă un experiment și să vadă ce se întâmplă dacă aruncă apa fierbinte pe parbrizul mașinii. Din păcate, această curiozitate l-a costat destul de mult.

După cum se vede în imagine, parbrizul mașinii s-a spart. Explicația este extrem de simplă: din cauza gerului, sticla a înghețat, iar în contact cu apa fierbinte, a apărut fenomenul de șoc termic, iar geamul a crăpat. Nu se știe dacă persoana care a făcut acest experiment este mulțumită de rezultat, cert este că va trebui să scoată ceva bani din buzunar, ca să schimbe parbrizul.

TRUC GENIAL: Cum să dezabureşti maşina în câteva secunde
Vremea mohorâtă din ultimele zile, frigul şi ploaia ne dau mari bătăi de cap, iar şoferii ştiu cel mai bine cât este de neplăcut să ai geamurile aburite la maşină. Tocmai pentru a scăpa de problemă, iată un truc simplu şi foarte eficient!

Ai nevoie doar de o pereche de şosete vechi, pe care nu le mai foloseşti şi de nişte nisip igienic pentru pisici. Îl găseşti în orice supermarket şi nu e scump deloc. Tot ce trebuie să faci este să răstorni granulele în şosete şi să pui „invenţia” pe bord, lângă parbriz sau sub scaunele din maşină. Nisipul are puterea de a absorbi umiditatea din aer, iar rezultatul este garantat.

Cât costă şi cum funcţionează gadgetul care îţi face maşina INVIZIBILĂ în faţa aparatului radar VIDEO
COD RUTIER: Un dispozitiv destul de simplu in aparenta, dar total in afara legii, face ca masinile pe care este montat sa devina de-a dreptul „invizibile”.

COD RUTIER: Un dispozitiv nou înceracă să păcălească radarul. Mai exact, nu se mai poate citi numarul de imatriculare, astfel incat camerele de supraveghere, cele de control al rovinietei si nici macar radarul politiei nu mai au nici o putere fata de soferul care detine un asemenea gadget, scrie cancan.ro.

Putini soferi au reusit insa sa monteze dispozitivul pe masina, pentru ca acesta intra in contradictie cu normele codului rutier si pot duce la sanctionarea soferului prins cu suspendarea talonul masinii, o amenda substantiala sau, dupa caz, chiar un dosar penal. Asta daca procurorul incadreaza fapta drept conducere a unui autoturism fara placute de inmatriculare.

Faptul ca dispozitivul este in afara legii a atras si eliminarea sa de pe siturile consacrate de vanzari online, contul persoanelor care il comercializau fiind sters. In aceste conditii, el este vandut „la negru” cu preturi mult mai mari de 110 euro, cat se vindea „semi” oficial. Mai intai, soferii care voiau sa scape nepedepsiti dupa diferite abateri rutiere au folosit metode mai rudimentare de ascundere a numerelor de inmatriculare ale masinii, fie ca a fost vorba de o folie speciala care facea foarte dificila „citirea” acestora de camerele de luat vederi, ori un lac aplicat peste numar cu acelasi efect. De data aceasta, numarul este acoperit, la propriu, de un dispozitiv electro-mecanic.