Radio Simplu

Nu are mâini sau picioare dar demonstrează că totul e posibil

Jucatoarea de rugby care s-a nascut fara maini si picioare. Povestea unui invingatoare

N-are nici maini si nici picioare, dar face sport de performanta!

Lindsay Hilton este extraordinara in CrossFit si jucatoare de rugby cu toate ca s-a nascut fara maini si fara picioare. Femeia fara membre, in varsta de 31 de ani, a venit pe lume in Halifax, Nova Scotia. Inca din copilarie i-a placut foarte mult sportul si si-a dorit sa practice cat mai multe.

Astfel se face ca a ajuns sa invete sa schieze, sa inoate sau sa joace rugby. In urma cu cativa ani Lindsay a descoperit CrossFit-ul, iar de atunci a devenit sportul sau de suflet.

„Nu e ciudat ca merg la sala. Incerc sa le arata oamenilor ca asta e normal. Parintii mei au aflat ca imi vor lipsi membrele cand m-am nascut. Am doi frati mai mari si imi amintesc cum ne jucam in curte. Poarte arata ciudat, unic pentru cei care priveau, dar pentru mine asta era normalitatea”.

O tanara din Canada impresioneaza o lume intreaga. Lindsay s-a nascut fara maini si fara picioare, dar acest lucru nu a impiedicat-o sa isi urmeze visul si sa ajunga jucatoare de rugby.

Lindsay nu este printre cele mai inalte fete din echipa, dar este printre cele mai curajoase.

Lindsay Hilton: “Joc rugby pentru ca iubesc acest sport. E un sport de socializare. Esti parte a unei comunitati mai mult decat orice altceva, asa ca e minunat”.

Lindsay joaca rugby din liceu si daca la inceput membrii echipei adverse evitau sa o atace, situatia s-a schimbat cand au vazut ca este un oponent de temut.

In timp ce Lindsay alearga pe teren si aduce victorie dupa victorie pentru echipa sa, de pe margine o privesc intodeauna parintii.

Pentru colegele ei, Lindsay este o sursa de inspiratie si un motiv de mandrie.

Chiar daca este singura jucatoare de rugby din lume fara maini si fara picioare, Lindsay nu isi doreste nicio clipa sa fie privita altfel. Vrea doar sa fie o tanara obisnuita.

Lindsay Hilton: “Incerc din rasputeri sa fac tot ce fac si ceilalti din jurul meu. Iar daca asta ii inspira pe oameni, minunat”.

„Cand eram foarte mica purtam proteze in locul mainilor si al picioarelor. Acum nu le mai folosesc. Aveam o pereche de proteze pentru maini care se tot rupeau si am inceput sa fac lucruri fara ele. Asa am realizat ca pot face mai multe lucruri si mai usor fara ele. M-am obisnuit”, a declarat Lindsay Hilton.

„Incerc sa ajung la sala de cel putin 5 ori pe saptamana. Incerc sa ma autodepasesc. Nu imi iau masuri mai mari de siguranta in sala decat ceilalti. Nu am niciun motiv sa fiu speriata. Incerc sa le fac si poate in acest mod actiunile mele vor motiva pe cineva care se afla intr-o situatie similara”, a adaugat Lindsay.