Radio Simplu

Noua voce de aur

Un nou fenomen de tipul Susan Boyle zguduie lumea muzicii mondiale cu vocea pe care o poseda.

Numele concurentului de la concursul „Britain’s Got Talent” este Jonathan Antoine, el impresionand juriul si audienta concursului.

Tanarul are 17 ani si a uimit juriul si spectatorii de la celebrul concurs, scrie ABC News.

El a cantat in duet cu o colega de clasa, Charlotte Jaconelli, in varsta de 16 ani. Jonathan spune ca increderea de sine i-a fost daramata din cauza obezitatii de care sufera.

In opinia sa, Charlotte este cea care i-a redat increderea in propriile forte.

Membrii juriului au fost profund impresionati de prestatia celor doi tineri, unul dintre ei, Simon Cowell, spunand despre Jonathan ca este „incredibil”.

Cercetătorii au descoperit că unii oameni au capacitatea înnăscută de a-şi modifica frecvenţa vocală pentru a conferi glasului calităţi ce atrag auditoriul, potrivit unui studiu realizat în Statele Unite, informează bbc.com.

Oamenii de ştiinţă spun că au descoperit ce face o voce să fie carismatică, unii oameni având abilitatea înnăscută de a-şi manipula frecvenţa vocii pentru a-i îmbogăţi calităţile, potrivit unui studiu realizat de cercetători americani.

Aceşti oameni pot folosi diferite tehnici vocale pentru a profita de acest lucru. Studiul a arătat, de asemenea, că liderii politici cu voci grave sunt percepuţi ca fiind mai dominanţi şi atrăgători.

De asemenea, cei cu o voce înaltă sunt văzuţi ca supuşi şi binevoitori.

Abilitatea de a controla frecvenţa vocii este înnăscută şi depinde de mărimea laringelui fiecărei persoane. Un laringe mare, cu coarde vocale lungi, va produce o voce gravă.

Potrivit lui Rosario Signorello, de la Universitatea California din Los Angeles (UCLA), liderii au capacitatea de a-şi modifica vocea pentru a fi văzuţi drept figuri dominante.

„Caracteristicile interne ale unui lider dinamic şi carismatic sunt întodeauna percepute prin intermediul vocii. Liderii folosesc o voce carismatică pentru a induce o stare emoţională celor care îi ascultă”, a declarat Signorello pentru BBC.

O trăsătură obişnuită a unui lider carismatic este abilitatea de a manipula calitatea vocii pentru a conferi personalităţii sale diferite tipuri de carismă. În discursurile politice, acest lucru poate fi util în a convinge publicul.

Oratorii percepuţi drept carismatici adaugă diferite inflecţiuni, asprime şi alte caracteristici personalităţii prin voce, pentru a atinge aşteptările auditoriului.

„Această abilitate este învăţată, depinde de limbile pe care le vorbim şi este filtrată de cultura căruia aparţine fiecare individ”, a mai explicat Signorello.