Radio Simplu

Noi restricții în Italia. Se închid cluburile iar purtarea măștii devine obligatorie în următoarele condiții

Conform unui anunț făcut de ministrul italian al Sănătății, vor fi impuse noi restricții în Italia pentru a combate o nouă creștere a cazurilor de coronavirus. Una dintre acestea este impunerea purtării măştilor în locurile publice seara.

Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a semnat un decret ce va intra în vigoare luni. Conform decretului respectiv, purtarea măştii de protecție devine obligatorie între orele 18.00-06.00 în locurile publice unde ajung să se „formeze grupuri”. De asemenea, ordinul suspendă funcţionarea discotecilor în aer liber şi a cluburilor de noapte, potrivit agerpres.ro

Italia a inventat un vaccin anti-COVID
La Repubblica scrie despre vaccinul de coronavirus făcut de italieni și care v intra în teste pe oameni chiar de luna aceasta. Italia a inventat vaccinul anti-coronavirus și din 24 august începe testarea pe om.

„Primele doze de vaccin realizat complet în Italia au ajuns la Institutul Spallanzani din Roma și urmează acum faza de experimentare pe om, inițiativa este finanțată de Regiunea Lazio cu o investiție de 5 milioane de euro împreună cu Ministerul Cercetării”, anunță guvernatorul din Lazio Nicola Zingaretti într-o postare pe Facebook. Începând cu 24 august, „vaccinul va fi administrat la 90 de voluntari”, explică consilierul pentru sănătate din Regiunea Lazio, Alessio D’Amato, scrie repubblica.it.

De vineri dimineață telefoanele sună non-stop la centrala Institutului Național de Boli Infecțioase Lazzaro Spallanzani. Operatorii invită publicul să se programeze prin e-mail la [email protected].

Institutul va fi responsabil pentru contactarea persoanelor interesate. De fapt, sunt căutați voluntari sănătoși, „de ambele sexe și cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, sau între 65 și 85 de ani, înscriși în serviciul național de sănătate”. Pentru a participa la studiu, este esențial „să nu fi participat la alte experimente clinice în ultimul an” și să nu fi fost infectat cu COVID-19.

Angajamentul voluntarului este să se supună unei prime consultații pentru evaluarea stării de sănătate și, în cazul eligibilității, „la alte opt consultații în următoarele șapte luni”. Durata fiecărei consultații este de aproximativ 30 de minute, iar în ziua vaccinării va fi necesar să rămână sub observație timp de patru ore la Institutul Spallanzani.

„Pentru angajament este prevăzută o indemnizație adecvată legislației în vigoare”, specifică membri de la Institutul de Boli Infecțioase. Răspunsurile la cele mai frecvente întrebări vor fi publicate în curând pe site-ul web al Institutului Spallanzani din Roma, în beneficiul celor care aspiră să participe la experimentare.