Radio Simplu

Nicolae Ceauşescu vinde acadele în târg! Un tiz de-al răposatului dictator este mândru cu numele său celebru

GALERIE FOTO (2)

Ştie că numele lui le aminteşte românilor de o perioadă tulbure a existenţei lor, dar Nicolae Ceauşescu (39 de ani) poartă cu mândrie numele răposatului dictator. Bărbatul, oltean la origine ca şi tizul său, este înscris în cadrul unei asociaţii de promovare a meşterilor populari şi nu ratează nici un târg cu bunătăţi făcute în casă, unde aduce acadele colorate şi turtă dulce de la el de la Curtea de Argeş. Omul ne-a spus că nu are nici o legătură cu fostul dictator, dar, chiar şi-aşa, mărturiseşte că numele nu i-a adus noroc în vânzări. “Când aud cum mă cheamă, oamenii se duc cu gândul la vremurile de tristă amintire pentru noi, ca ţară. Dar mai sunt mulţi nostalgici după traiul de dinainte de Revoluţie şi plâng după fostul preşedinte comunist. Îşi aduc aminte că li se dădea casă, că aveau locuri de muncă”, ne-a spus Ceauşescu.

Unul din vapoarele lui nea Nicu, vândut pe 1.000.000 de lei

Unul din vapoarele preferate ale fostului dictator Nicolae Ceauşescu, denumit istoric Snagov 1, a fost scos la vânzare pe un cunoscut site de achiziţii online. Preţul vasului, construit în 1978 şi complet recondiţionat în anul 2003, este de aproximativ 1.000.000 de lei şi are o capacitate de 100 de persoane simultan. Faimosul vaporaş al lui Ceauşescu “Snagov 1” a fost rebotezat “Leader”

Tot de pe internet, nostalgicii epocii de aur pot achiziţiona colecţii de cărţi despre fostul conducător comunist la preţuri între 8.000 şi 10.000 de lei, dar şi un tablou reprezentând portretul lui Ceauşescu – în valoare de 9.000 de lei.