Radio Simplu

Nicolae Ceaușescu, discuție secretă cu Arsenie Boca

Au trecut 30 de ani de la Revoluția Română din 1989, moment istoric care a marcat căderea cuplului de dictatori Elena și Nicolae Ceaușescu și instaurarea democrației, însă detaliile mai puțin știute despre perioada comunistă țin, în continuare, capul de afiș.

Nicolae Ceaușescu nu era un om cu frica lui Dumnezeu, având aversiune față de credință și biserici, demolând multe dintre ele și fiind atent, exclusiv, la cultul propriei personalități. Nepoata lui Arsenie Boca – Zoie Dăian – a povestit, pentru Agerpres, cum a decurs o discuție între dictatorul Ceaușescu și Arsenia Boca.

”Prin anii ’80, Părintele Arsenie a fost dus şi la Ceaușescu care l-a întrebat: ”Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii, când am să mor?”, a povestit Zoe Dăian. Părintele Arsenie Boca i-a răspuns lui Ceaușescu că ”într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi”.

”Va fi vărsare de sânge”
”Ceauşeştii nu au crezut şi i-au spus maiorului care-l adusese pe preot să-l ia din fața lor şi să nu-l mai vadă niciodată”, a mărturisit nepoata lui Arsenie Boca pentru sursa citată mai sus.

Se spune că Arsenie Boca ar fi prevestit chiar și Revoluția din 1989. O verişoară a Zoei a fost la acesta, înainte de a murit, iar el i-a spus că ”nu va trece mult timp şi în România va fi vărsare de sânge”.