Radio Simplu

Sfaturile medicului Virgil Musta pentru starea de alertă. Ce recomandări face pentru perioada de după 15 mai

Medicul timișorean Virgil Musta, care a reușit cele mai multe vindecări de Covid-19, metodele sale fiind preluate la nivel național, avertizează că relaxarea anunțată de autorități nu înseamnă sfârșitul pandemiei. El îndeamnă lumea, mai ales pe cei care prezintă vulnerabilități, să respecte în continuare normele de igienă și de distanțare socială, iar bătrânii să evite cât mai mult posibil locurile aglomerate.

„Odată cu măsurile de relaxare trebuie să nu uităm că totuși suntem într-o pandemie, și suntem încă într-o fază de platou, care poate fi în continuare în scădere, dacă respectăm cu strictețe regulile, sau poate să crească. Consider că în acest moment soluția este individuală. Persoanele cu risc trebuie în continuare să fie mult mai precaute și trebuie să respecte cu mai multă strictețe regulile. Deja ne-am obișnuit să purtăm mască în locuri aglomerate și să ținem distanța de un metru și jumătate, lucruri pe care trebuie să le continuăm să le facem, indiferent că numărul de cazuri crește sau scade. Igiena mâinilor, spălatul pe mâini neapărat când ajungem acasă, înainte de a mânca, igiena hainelor. Toate regulile pe care noi le-am învățat trebuie să le respectăm în continuare. Diferența va fi de libertate de deplasare și de activitățile pe care le putem face”, a declarat doctorul Virgil Musta pentru Tion.ro.

În privința persoanelor în vârstă, medicul le recomandă să nu meargă în locuri aglomerate, iar în parcuri să nu „stea la povești”.

„Aș recomanda ca persoanele cu risc să nu frecventeze zonele aglomerate, să evite mersul cu mijloacele de transport în comun – acolo riscul de contaminare este mare. Pe cât putem, dacă ne deplasăm pe distanțe scurte, să mergem pe jos. În aerul liber riscul de contaminare este mai mic. Putem frecventa parcurile, dar să nu ne întâlnim și să stăm la povești”, a mai spus Virgil Musta.

Sursa:Digi24