Musaca de cartofi cu carne! Delicioasa reteta pe care e musai sa o incerci
Este un fel de mancare perfect daca indragesti carnea si cartofii! Se prepara usor si este extrem de delicioasa.
Iata ingredientele necesare pentru a prepara musaca de cartofi cu carne:
1 kg cartofi noi;
350 g carne de porc tocata;
1 ceapa mare;
4 catei de usturoi maruntiti;
2 rosii taiate marunt;
1-2 linguri ulei;
sare;
piper;
1 lingura cimbru sau oregano uscat;
2 foi de dafin;
150 g cascaval ras;
2 oua;
3 linguri pasta de rosii;
100 ml supa;
60 g smantana;
1 legatura patrunjel verde;
ulei, pentru uns.
Mod de preparare musaca de cartofi cu carne:
Cartofii se spala foarte bine, sub jet de apa, apoi ii freci cu sare grunjoasa. Se pune o oala cu apa pe foc si se pun cartofii la fiert impreuna cu sarea. Iii incerci cu furculita, iar cand deja sunt fierti, opresti focul si ii lasi sa se raceasca.
Cand au ajuns la temepratura camerei si nu mai sunt fierbinti, ii cureti daca au mai ramas bucati de coaja, apoi ii tai felii. Intr-o cratita se adauga uleiul si se caleste ceapa tocata.
Cand a capatat o culoare aramie, se adauga si carnea impreuna cu oregano sau cimbru (in functie de preferinte), foile de dafin, pasta de rosii si supa(optional, se poate inlocui cu apa). Se lasa sa fiarba la foc mic pentru aproximativ 25 – 20 de minute. Cand este gata, se opreste focul, se sot foile de dafin si se adauga sare si piper, in functie de preferintele fiecaruia.
Se adauga usturoiul, rosiile si patrunjelul tocat si se amesteca foarte bine pana cand compozitia devine omogena. Se ia un vas termorezistent inalt, se unge cu ulei si se aseaza un strat de cartofi, apoi carne, cascaval ras si apoi adaugi si cartofii ramasi. La final se adauga smantana batuta cu ouale. Se baga la cuptor la foc mic-mediu pana capata o culoare aramie. Se serveste impreuna cu smantana sau iaurt.