Radio Simplu

Mucegaiul – cauzele aparitiei, metode de prevenire si combatere

Probabil ca te-ai confruntat cel putin o data cu aparitia mucegaiului, iar acest lucru iti poate da multe batai de cap. Nu numai ca petele de pe pereti sunt inestetice, dar acestea pot genera efecte negative asupra atmosferei din casa sau incapere. Iti vom prezenta in continuare ce este mucegaiul, care sunt cauzele aparitiei, dar si cele mai eficiente metode de prevenire si combatere.

 Mucegaiul – definitie si cauze

Atunci cand ciupercile microscopice se inmultesc prin spori, apare mucegaiul. Acest fenomen are loc in spatiile unde nivelul de umiditate este ridicat. Dar trebuie retinut un aspect! Mucegaiul de interior nu este similar celui prezent pe diferite alimente. Printre cele mai regasite tipuri de mucegai de interior se numara: Aspergillus, Penicillium, Cladosporium, Alternaria.

Nu exista doar o singura zona sau un singur spatiu in care mucegaiul isi poate face aparitia. Acesta se poate situa pe suprafetele din bucatarie, balcon, baie sau chiar alte camere in situatia in care te confrunti cu infiltratiile apei din exteriorul locuintei.

De regula, mucegaiul apare pe suprafetele realizate din lemn sau pe pereti. Iata care sunt factorii care accelereaza aparitia si extinderea mucegaiului:

  • Caldura si umezeala – mediul cald si umed din interiorul casei tale va contribui intotdeauna la aparitia mucegaiului. Acest lucru se intampla cu precadere in sezonul rece, din cauza diferentelor de temperatura;
  • Condensul – daca peretii nu sunt izolati corect, atunci umiditatea nu va putea trece din interior spre exterior, iar astfel va aparea condensul, numai bun pentru mucegai.
  • Apa infiltrata – materialele de slaba calitate vor fi intotdeauna in defavoarea ta. Hidroizolatia va permite in acest caz infiltrarea apei in peretii din interiorul casei. Cel mai bine este sa apelezi la un specialist pentru aceste lucrari!

Prevenirea mucegaiului

Pentru a nu te confrunta cu prea multe probleme, este indicat sa iei masuri de prevenire din timp. Iata care sunt cele mai eficiente trucuri pentru a-ti feri casa de mucegai:

  • Asigura-te ca aerisesti camerele constant – pentru a impiedica aparitia mucegaiului, este foarte important sa aerisesti camerele de cel putin doua ori pe zi, mai ales atunci cand vine vorba despre baie, locul in care nivelul umiditatii este crescut.
  • Tine umiditatea sub control – exista un apart numit higrometru care indica nivelul umiditatii. Odata amplasat in camera, vei putea sti daca valorile se incadreaza in limita normala: intre 30 si 50%.
  • Rufele nu trebuie uscate in spatii inchise, deoarece evaporarea apei va creste nivelul umiditatii.

Acestea sunt doar cateva dintre trucurile pe care le poti folosi in favoarea ta, dar cu siguranta poti descoperi si altele precum batoanele congelate sau utilizarea unei vopsele antimucegai.

Solutia salvatoare pentru combaterea mucegaiului

Solutiile antimucegai sunt cele mai bune metode de combatere a mucegaiului. Acestea contin substante special concepute pentru indepartarea mucegaiului. Il poti elimina eficient si rapid cu ajutorul solutiei de la Promax.

Daca esti in cautare de solutie antimucegai la pret avantajos, dar de calitate, magazinul online Foarte Curat iti pune la dispozitie ceea ce cauti. Spor la cumparaturi!