Radio Simplu

Momentul în care un bebeluș se agață de mama sa, imediat după ce se naște

Moment emotionant imediat dupa nastere! Ce a facut acest bebelus cand a fost asezat langa mama lui?

Se spune ca nu exista fericire mai mare ca momentul in care aduci pe lume un copil, iar daca ar fi sa luam in calcul aceste imagini, probabil ca si cei care nu au trecut prin aceasta experienta vor fi de aceeasi parere.

Un bebelus a surprins pe toata lumea cand a venit pe lume si, la cateva secunde dupa nastere, si-a imbratisat mama pentru prima oara.

Imaginile cu o mama, din sala de nasteri, au facut inconjurul internetului. Imediat dupa ce a nascut, medicii i-au adus langa ea bebelusul, pentru a-l simti mai bine.

Pruncul si-a simtit imediat mama si, extrem de relaxat, s-a apropiat de ea. In scurt timp, bebelusul a inceput sa se apropie cu buzele de chipul mamei si nu a vrut sa se mai dezlipeasca de ea.

Extrem de emotionata, proaspata mamica l-a saruta tandru, in timp ce tatal filma intregul moment.

„A fost un moment incredibil cand fetita mea m-a imbratisat pentru prima data.

Echipa medicala a fost grozava si pana si ei au fost surprinsi de reactia bebelusei. Nu le venea sa creada cat este de afectuoasa.”, a povestit mama ulterior.

Legatura mamă-copil este una dintre cele mai speciale şi puternice dintre toate care există. Chiar dacă tatăl şi restul familiei se implică în creşterea copilului, legatura pe care acesta o are cu mama lui este de neînlocuit. Prima persoană care îi spune bun venit pe lume, care îi oferă sentimentul de protecţie şi iubire, care îi dă curaj să evolueze, este mama.

Relaţia dintre copii şi părinţi nu se construieşte doar în copilărie, ci continuă chiar şi la maturitate. Fiecare trebuie să se obişnuiască cu faptul că oamenii se schimbă, iar relaţia poate fi ajustată constant, în funcţie de asta. Până în acel punct însă, este foarte important ca legătura mamă-copil să aibă o fundaţie solidă, bazată pe afecţiune.

Fiecare persoană este diferită, prin urmare nu toate mamele parcurg acelaşi traseu, după ce aduc pe lume un copil. La fel, şi în cazul copiilor, nu toţi au aceleaşi nevoi, de aceea este important ca mama să-şi cunoască bebeluşul pas cu pas, în fiecare zi.

Dacă este posibil, alăptează-ţi copilul

Medicina a evoluat, prin urmare nu este o tragedie dacă nu îţi poţi alăpta copilul. Dincolo de avantajele alăptatului, în special pentru sănătatea copilului, acest lucru extrem de natural ajută mama să creeze o legătură deosebită cu bebeluşul. Contactul direct la sân îl ajută pe copil să se simtă iubit, în siguranţă, iar pe mamă să experimenteze trăiri cu adevărat memorabile. Dacă organismul îţi permite să alăptezi, încearcă să depăşeşti dificultăţile care pot exista şi oferă-ţi ţie şi copilului acest dar unic.

Fă contact vizual cu bebeluşul

Chiar dacă bebeluşul nu are capacitatea de a face contact vizual, aşa cum o face un adult, fă asta împreună cu el încă de la vârste fragede. Vei vedea cum, în timp, acesta chiar te va fixa cu privirea şi va fi fascinat de felul în care îl priveşti. Prin contactul vizual se creează o legatură mai profundă între tine şi bebeluş.

Fă-i masaj

Masajul este de mare ajutor pentru bebeluşi în etapa de dezvoltare, ajutându-i să se relaxeze şi să capete mobilitate. În afară de acest aspect, contactul pe care îl ai cu bebeluşul în acest mod este o formă de afecţiune, iar atât tu, cât şi el veţi aprecia asta.

Acordă mai puţină atenţie telefonului

Toată lumea ştie că proaspetele mămici au foarte puţin timp liber, prin urmare nu mai trebuie să te simţi obligată să răspunzi mereu la telefon sau la mesaje. Principala ta preocupare este creşterea copilului, prin urmare celelalte lucruri pot aştepta.

Acordă atenţie partenerului

Chiar dacă vorbim despre legătura mamă-copil, nu trebuie neglijat un aspect extrem de important, cel care stă la baza unei familii fericite: fericirea în cuplu. Un copil nu poate fi pe deplin fericit dacă părinţii nu se iubesc şi nu îl fac să se simtă în siguranţă. Prin urmare, nu-ţi neglija partenerul mai mult decât este firesc, ţinând cont de responsabilitatea creşterii copilului şi încearcă din când în când să faci gesturi frumoase pentru el, să-i oferi afecţiune. Copilul va simţi această dragoste care pluteşte în aer, iar atunci când va creşte şi va vedea cum te porţi cu tatăl lui, va aprecia şi va copia acest comportament. Nu este suficient să-i oferi doar bebeluşului toată iubirea ta.

Nu te stresa mai mult decât este cazul

„Nu te stresa” probabil este unul dintre cele mai frustrante sfaturi pe care le primesc mămicile. Chiar dacă este uşor de spus şi mai greu de pus în aplicare, să-ţi aminteşti zilnic că nu trebuie să te stresezi exagerat. Dacă reuşeşti, te poate ajuta să ai o viaţă de familie mult mai fericită, să fii o mamă mai liniştită, iar astfel să te poţi bucura de bebeluşul tău. Foarte multe mămici, după ce copilul a crescut suficient de mult, spun că nu au avut şansa să se bucure suficient de primele etape ale vieţii copilului, pentru că erau foarte preocupate să facă totul ca la carte. Nu aştepta ca totul să fie „perfect”, acceptă faptul că atât mamele, cât şi copiii sunt diferiţi, iar asta nu înseamnă că există o problemă. Bucură-te de darul de a fi părinte în fiecare zi şi descoperă alături de copil ce este mai bine pentru el.