Radio Simplu

Moment cutremurător pe 13 martie 2019 la Pro TV! Ce a spus Andreea Esca în urmă cu un an de coronavirus

În urmă cu un an, Andreea Esca a făcut, la Știrile Pro TV, un anunț cumplit. Prezentatoarea le-a mărturisit telespectatorilor că ne va lovi un nou tip de gripă, iar toate țările ar trebui să țină cont de anumite măsuri de urgență pe care să le pună în aplicare.

Se știa sau nu de pandemia de coronavirus? În urmă cu un an, Andreea Esca a vorbit la Știrile Pro TV despre o nouă tulpină de gripă, prezentatoarea mărturisind că anunțul îngrijorător venise, la momentul respectiv, din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Mai mult, Andreea Esca a povestit că la nivel global a fost lansat un plan menit să protejeze oamenii și toate țările ar trebui să-l pună în aplicare. În contextul actual al pandemiei de coronavirus, toată lumea se întreabă, de fapt, unde și când va fi pus în aplicare acest plan.

„Un anunț care ne dă fiori vine de la Organizația Mondială a Sănătății. Omenirea se va confrunta cu o nouă pandemie de gripă. Amenințarea este mereu prezentă, iar întrebarea nu este dacă, ci când, spune directorul organizației.

În acest context a fost lansat un plan global menit să protejeze oamenii, iar fiecare țară ar trebui să-l aplice: să ia măsuri de prevenție, să asigure vaccinuri și medicamente, să doteze spitalele cu aparatură și să pregătească personal sanitar. România are o strategie, însă este nevoie de simulări pentru a se stabili dacă poate fi aplicată” a spus Andreea Esca, la Știrile Pro TV, în urmă cu un an.