Radio Simplu

Misiune în timpul liber. Un poliţist a prins patru hoţi, deşi mergea cu soţia la cumpărături

Un poliţist care mergea la cumpărături cu soţia, a lăsat la o parte faptul că era în timpul lui liber şi a plecat în urmărirea a patru hoţi care jefuiau o autoutilitară parcată. Deşi soţia l-a rugat să o lase să coboare din maşină, poliţistul i-a spus să se calmeze şi să sune la secţia de poliţie: „Dacă opresc acum, îi pierd. Mai bine ajută-mă, ia telefonul şi sună la secţie în dispecerat”, i-a zis poliţistul soţiei speriate.

Reprezentanţii MAI au spus povestea poliţistului care nu ţine cont de programul de lucru şi prinde infractorii chiar dacă este în timpul său liber

„Ieri, undeva după prânz, Liviu s-a urcat în autoturismul personal şi a plecat să-şi ia soţia de la serviciu. Deşi era obosit după tura de noapte, îi promisese că vor merge împreună la cumpărături.

După câteva momente, acesta a observat cum un individ sparge geamul lateral al unei autoutilitare parcate, ia o borsetă de pe scaunul din dreapta şi fuge către un Logan care îl aştepta în apropiere. În acea maşină mai erau trei indivizi.

– Eu întorc şi mă iau după ei! Ţine-te bine, i-a spus soţiei.

– Liviule, opreşte să mă dau jos. Nu face asta cu mine în maşină, te rog!

– Dacă opresc acum, îi pierd. Mai bine ajută-mă, ia telefonul şi sună la secţie în dispecerat. E primul număr în agendă.

Liviu e de 23 de ani poliţist în acel cartier şi ştie străduţele pe de rost, iar asta l-a ajutat în urmărirea celor 4 infractori.

– Sună, i-a spus soţia.

– Pune-l pe difuzor!

– Secţia 23 poliţie, vă rog!

– Liviu sunt, tocmai am văzut un individ care a furat o borsetă dintr-o maşină. E într-un Logan galben cu alte trei persoane. Sunt după ei, dar sigur şi-au dat seama. Am nevoie de voi.

– Unde eşti mai exact, nea Liviu?

– Pe şoseaua Gării Căţelu.

– Stai în telefon să ne ghidezi. Trimit un echipaj către tine.

– Anunţă şi la Secţia 13, că sigur intră în zona lor!