Radio Simplu

Mirela Vaida nu s-a mai putut abține. A izbucnit in lacrimi la Acces Direct

Mirela Vaida moderează emisiuna Acces Direct de pe Antena 1, iar unul dintre subiectele zilei este tragedia din Ialomița, care a îngrozit o țară întreagă. Prezentatoarea s-a stăpânit până la un moment dat, când a izbucnit în lacrimi, empatizând cu familiile îndoliate.

Mirela a încercat cu greu să vorbească despre acest subiect, cu vocea tremurândă a mărturisit că sunt prea multe mame moarte și copii dispăruți în ultima perioadă și le-a transmis condoleanțe și multă putere celor afectați de durerea acestui accident.

Opt dintre victime sunt femei care lucrau la Mega Image, în Bucureşti, şi se îndreptau spre serviciu. A murit şi şoferul microbuzului în care acestea se aflau.

Accidentul s-a produs pe Drumul Naţional DN2A, Slobozia – Urziceni, între raza localității Sfântul Gheorghe, din comuna Balaciu. Şoferul TIR-ului care a intrat pe contrasens, Viorel Ștefan Ilie, în vârstă de 43 de ani, din Poiana, venea de la Tg. Jiu, unde încărcase fulgi în semiremorcă.

Șoferul de TIR se grăbea să ajungă la pescuit
Ministrul Transporturilor a anunţat că poliţiştii au recuperat tahograful din cabina camionului şi se vor verifica timpii de odihnă şi viteza avută la impact. De asemenea, a mai spus Cuc, şoferul oprise cu 3 km. înainte de locul accidentului, la popasul din comuna Malu, unde a băut o cafea.

Potrivit unor surse, el se grăbea să ajungă acasă pentru a merge apoi la pescuit. Pe pagina de facebook a şoferului acesta a postat mai multe fotografii în care arată pasiunea lui pentru pescuit.

Microbuzul în care se aflau 16 oameni a fost efectiv spulberat de TIR-ul ajuns pe contrasens, iar impactul a fost unul devastator. Zece oameni, respectiv cei doi șoferi și opt pasagere din microbuz, și-au pierdut viața pe loc.

Alte șape persoane au fost grav rănite și au ajuns la spitalul din Slobozia, dar și la spitalele Floreasca și Bagdasar-Arseni din Capitală.