Radio Simplu

MINISTRUL MUNCII, ANUNȚ IMPORTANT PENTRU ROMÂNII DIN DIASPORA “NU ÎI PUTEM LĂSA ÎN SITUAȚIA DE A NU MAI AVEA CE SĂ MĂNÂNCE!” CE LI SE PREGĂTEȘTE:

Din cauza pandemiei de COVID-19, zeci de mii de români din Diaspora au rămas fără un loc de muncă, astfel că au fost nevoiți să revină în țară. Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anunțat că instituția pe care o conduce lucrează la un set de măsuri de sprijin pentru cei întorși din străinătate și care au rămas fără job din cauza măsurilor privind răspândirea virusului ucigaș.

“Mă gândesc la o măsură de sprijin pentru cei care au rămas fără venituri, din situații care au plecat de la migrarea lor din altă țară în care nu au mai avut ce să muncească. Sunt mai multe preocupări pe care le am, dar acestea trebuie decise cu autoritățile locale care trebuie să intre în dialog cu noi.

Nu îi putem lăsa pe acești oameni în situația de a nu mai avea ce să mănânce. Sunt în lucru mai multe idei care se vor contura pentru sprijinirea acestor categorii vulnerabile. Sunt mai multe categorii de persoane care se află într-o situație delicată și gândim niște măsuri care se le asigure inclusiv hrana și cele necesare pentru viața de zi cu zi.

Suntem responsabili cu toții și noi nu vom ezita și nu vom prelungi cu nimic luarea deciziilor. Dar, repet, acestea trebuie să se întâmple prin dialog și consultare cu autoritățile locale care trebuie să comunice acest lucru. Mi s-a întâmplat să mi se spună că nu există nicio problemă pentru a ascunde o problemă managerială și nu e cazul să o ascundă acum”, a spus Violeta Alexandru la Realitatea Plus.

Sursa:Femina.ro