Radio Simplu

Milionarul se prefăcea că este un om fără adăpost, i-a testat inima recepționerului de la restaurant și a primit tratamentul neașteptat

Recent, un videoclip care a fost postat pe rețelele sociale a provocat controverse. În film, un om bogat sa prefăcut că poartă haine ca o persoană fără adăpost pentru a încerca recepționerul din restaurant.

După cum era de așteptat, recepționerul din restaurant a avut un comportament rău față de cei fără adăpost. Mulți oameni după vizionarea acestui videoclip sunt supărați de atitudinea recepționerului.

Alții au fost de acord cu recepționatul pentru că și-a îndeplinit rolul.

Ce părere aveți în vedere?

Video complet

Experiment social: I-a dat 100 de dolari unui om al străzii crezând că își va cumpăra alcool

De cele mai multe ori oferim bani oamenilor străzii fără să ne întrebăm ce fac cu ei sau cum îi cheltuiesc. Josh Paler Lin, un tânăr cu un cunoscut canal pe YouTube, a decis să facă un experiment şi i-a oferit unui om al străzii din California 100 de dolari. Inițial, a crezut că își va cumpăra alcool sau droguri, însă omul străzii a cumpărat mâncare pe care a împărțit-o cu alți oameni ai străzii, scrie People.com.

Când i-a înmânat banii, omul străzii nu a fost în stare să scoată două cuvinte, a avut lacrimi în ochi și l-a întrebat pe Josh dacă este sigur că vrea să îi dea o suma atât de mare.

După ce și-a luat la revedere, tânărul l-a urmărit pe cerșetor și a văzut că a intrat într-un supermarket, așteptându-se ca acesta să-și cumpere alcool. Josh a continuat să-l urmărească pe cerșetor, iar ceea ce a văzut l-a lăsat fără cuvinte. Bărbatul a cumpărat alimente și a mers și la alți oameni ai străzii să o împartă. Imediat, Josh a mers să-și ceară scuze pentru părerea greșită pe care a avut-o despre el.

Omul străzii a ajuns cerșetor pentru că așa au fost circumstanțele. A avut un tată bolnav de cancer pe care a încercat să îl salveze, a renunțat la serviciu ca să fie lângă el, dar asigurarea medicală nu a acoperit costurile tratamentului. Tatăl lui a decedat, iar la un interval scurt de timp a murit și mama sa, el ajungând pe străzi.

Cum procedeaza cersetorii atunci cand sunt rugati sa imparta cu un flamand o felie de pizza. Experiment social al unui vlogger in Chisinau – VIDEO

Bine faci, bine gasesti. Nu insa intotdeauna. Ne demonstreaza asta un tanar vlogger din Moldova, care a facut un experiment sociala. Si-a rugat prietenul sa dea cersetorilor cate o pizza. Peste 10 minute s-a apropiat de ei si i-a rugat sa se imparta, sub pretextul ca este infometat. Cum au reactionat oamenii vedeti in reportajul ce urmeaza.

„-Nu se poate să mănânci. El îţi dă voie, eu îţi spun că nu se poate.”

Primul refuz a venit din partea acestei femei, care nu a vrut nici in ruptul capului sa se imparta cu pizza pe care a primit-o cu 10 minute in urma. Urmeaza un alt refuz.

Din fericire nu toti au reactionat asa, iar la finalul clipului asistam la o adevarat lectie de generozitate.

„Îmi dă mie, îţi dau şi ţie.”

Tanarul ne-a spus ca acesta a fost momentul care l-a marcat si pe el foarte mult.

O alta femeie la fel se imparte cu tanarul fara nicio ezitare.

„Nu trebuie. Asta ce este? -Pizza. -Mulţumesc. Luaţi nişte mere. -O dau fără bani?”

Ilie are 23 de ani si este un vlogger inrait din Moldova. Spune ca s-a inspirat din alte experimente sociale pe care le-a vazut pe internet si a vrut sa-i testeze si pe moldoveni la capitolul generozitate. Acesta nu este primul sau clip. Ilie s-a mai remarcat prin faptul ca a impartit, tot pizza, celor care ii urmaresc vlogul.