Radio Simplu

Milioane de români sunt vizați! Ce se întâmplă cu salariul minim: Anunțul noului Guvern

Alertă totală printre milioane de români. S-a făcut anunțul în privința salariului minim pe economie. Noul Guvern are un plan extrem de clar. Mai mult, un ministru important din Executivul Orban a vorbit despre pași importanți pe care îi va face dacă va primi votul în Parlament.

Mai sunt doar câteva zile până când noul Guvern va afla dacă va ajunge sau nu la Palatul Victoria. Luni ar trebui să se afle dacă primește sau nu votul de investitură. Până atunci, un ministru important din viitorul Executiv a făcut dezvăluiri extrem de importante care vizează milioane de oameni.

Ministrul popus pentru portofoliul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a anunțat că salariul minim nu se va mări până când nu vor exista consultări clare cu mediul de afaceri. Într-o întâlnire cu cei mai importanți oameni din business la Palatul Parlamentului, Violeta Alexandru a trasat măsurile clare pe care le are în vedere dacă va ajunge la minister.

Violeta Alexandru i-a asigurat pe oamenii de afaceri că nu va face schimbări în legislație peste noapte și nici nu va mări salariul minim fără o bază foarte clară. Mai mult, aceasta a vorbit și de un control riguros în cadrul ministerului pentru a se scoate la lumină toate actele care au dus la măririle salariale puse în practică sau promise de fostul ministru, Lia Olguța Vasilescu. “Vom vorbi de salariul minim. Nu luăm decizii populiste care să arunce în aer planificarea financiară a oricărui om care vrea sa faca un business. Nu vrem să vă dăm viața peste cap. Ne cosultăm cu dvs. Nu dăm ordonanțe peste noapte și să le aflați din Monitorul Oficial. Mergem pe trasnparență și predictibilitate. Vrem să stabilim salariul minim pe un mecanism obiectiv”, a anunțat ministrul propus al Muncii.

Acesta nu este singurul obiectiv al Violetei Alexandru la minister. Noul ministru își propune și o debirocratizare în masă. Mai mult, Violeta Alexandru a anunțat că va comasa mai multe instituții pentru a le eficientiza. “O sa ma uit la tot ce înseamnă simplificare. Să vedem ce se poate simplifica. Vrem să punem totul la vedere și să vă informăm de la început. Vreau transparență totală în acest Guvern.

Prima provocare este simplificarea aparatului birocratic. Orice mișcare pe care o faci in administratie te trezesti cu un proces. Este procupare zero sa vedem unde se poate simplifica ce institutie poate fi comasata cu care. Foarte multe institutii au facut un balet si au fortat colaborarea cu altele din afara. Iți invocă faptul că e în colaborare cu o instituție din afară. Nu vreau să mă plâng. Avem o șansă unică să facem treabă” , a mai spus Violeta Alexandru.