Radio Simplu

Mii de pensionari au interzis. Ce nu mai au voie să facă? E oficial

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale vine cu o veste care va afecta mii de pensionari. Ei nu vor mai avea voie să facă un lucru care le rotunjea frumos veniturile. Violeta Alexandru subliniază că trebuie să existe „o justă măsură” în acest caz.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, recunoaşte că, în prezent, la minister este în lucru un proiect legislativ legat de interzicerea cumulării pensiei cu salariul, pentru cei care lucrează la stat.

„Da, se lucrează la un proiect de lege, în cadrul echipei mele, la Ministerul Muncii, am făcut o primă lectură a unei variante, urmează să o finalizăm, pe măsură ce colectăm toate informațiile legate de persoanele cărora li s-ar aplica o asemenea prevedere”, spune Violeta Alexandru.

Proiect în Parlament sau altă formă de reglementare

Ministrul spune că, în scurt timp, se va decide sub ce formă vor fi adoptate aceste reglementări, fie că va fi vorba despre un proiect de lege trimis Parlamentului sau altă formă de reglementare.

„În foarte scurtă vreme, voi prezenta o propunere coerentă colegilor mei de cabinet, urmând să decidem care este forma finală, respectiv calea, în ce măsură va fi prins într-un proiect de lege, trimis Parlamentului sau va fi în altă formă de reglementare. Deocamdată, suntem în plin proces de elaborare a unei prime variante”, a declarat ministrul la Digi24.

Pe cine vizează aceste proiect

Violeta Alexandru explică că acest proiect vizează persoanele care, deși sunt „în plină formă de muncă”, aleg să iasă la pensie, iar apoi decid să se reangajeze într-o instituție publică, iar asta arată că „pot munci în continuare”.

„Trebuie să existe o justă măsură pentru cei care, deși au o vârstă la care pot lucra, beneficiază de pensie, după care se angajează tot în sistemul public”, spune Violeta Alexandru.