Radio Simplu

Mii de decese de coronavirus urmează să fie șterse din registrele oficiale în urma examinării urgente

Profesorul Carl Heneghan, de la Centrul pentru Medicină bazată pe dovezi de la Universitatea Oxford, a observat o problemă cu numărul de decese COVID: ” În prezent, cifrele sunt doar confuze. ”

Mii de morți din cauza Covid sunt șterse din registrele oficiale, în urma unei revizii urgente pentru contorizarea „greșelilor”.

Oamenii de știință au ridicat alarma după ce au descoperit că oricine testează pozitiv și moare mai târziu este inclus, în prezent, în numerele din Public Health England – chiar dacă pesoana în cauză moare lovită de un autobuz luni mai târziu.

Înseamnă că nimeni nu se poate recupera de virus și toate cele 265.000 de cazuri confirmate din Anglia ar și fi în cele din urmă, adăugate la numărătoare.

Matt Hancock va alătura cifrele cu cele din Scoția și Irlanda de Nord, care consideră o moarte ca fiind legată de Covid doar dacă se întâmplă în primele 28 de zile după ce o persoană va dovedi că este pozitivă cu Covid.

De asemenea, va fi stabilită o a doua măsură săptămânală, care înregistrează decese în termen de 60 de zile de la infecție.

La sfârșitul săptămânii se așteaptă un anunț oficial cu privire la noua abordare.
S-ar putea observa că numărul oficial de decese al Angliei, din cauza COVID, care este momentan de 41.686, acesta urmând să fie redus cu aproximativ 10 la sută – sau 4.170 de cazuri, mai exact.

Profesorul Carl Heneghan, de la Centrul pentru Medicină bazată pe dovezi de la Universitatea Oxford, a observat pentru prima dată gafa la jumătatea lunii iulie.

El a spus că a explicat de ce decesele în Scoția și Irlanda de Nord au fost zero, în timp ce în Anglia au rămas încăpățânate.

Comentând cu privire la schimbările viitoare, prof. Heneghan a spus, fiind citat de The Sun:

„Este o decizie sensibilă. Nu are niciun rost să atribuim decesele de COVID la 28 de zile de la infecție.

În timp ce decesele Scad în Scoția, datele PHE sugerează că problemele sunt mai grave în Anglia.

Dar dacă este cineva care a luat virusul într-o casă de îngrijire în martie și s-a recuperat, iar săptămâna trecută a murit în urma unui atac de cord, ce ne spune asta de fapt?”