Radio Simplu

MIHĂIȚĂ NEȘU, DAT ÎN JUDECATĂ PENTRU O MOȘTENIRE DIN 2000! SORA FOSTULUI FOTBALIST E DIRECT IMPLICATĂ

Mihăiță Neșu a fost dat în judecată pentru o moștenire din 2000. Prima înfățișare urmează să aibă loc la mijlocul lunii. Sora ex-fotbalistului, Daniela, este direct implicată. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, toate detaliile.

Mihăiță Neșu nu are deloc parte de liniște după despărțirea de soție și decesul părinților. Fostul fotbalist al roș-albaștrilor, aflat în prezent într-un scaun cu rotile după o cruntă accidentare suferită la un antrenament al echipei sale, a ajuns parte într-un proces în care sunt implicate mai multe persoane, inclusiv sora lui, Daniela.

Litigiul a început în anul 2000. ”Bichonul” a ajuns în instanță ca urmare a unei plângeri formulate de o rudă de-a sa. “Succesiune” este obiectul procesului. De-a lungul ultimelor două decenii, au existat mai multe acțiuni în justiție. Din diverse motive, judecătorii nu au ajuns, până acum, la un verdict. Astfel că disputa continuă. Iar la mijlocul lunii ianuarie este fixat un nou termen.

La care, potrivit legii, Mihăiță Neșu și sora lui, Daniela, dar și celelalte părți implicate trebuie să se prezinte în fața instanței. În continuare, CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă, în exclusivitate, documente explozive din dosarul aflat pe rol la judecătorie. Cert este că părțile nu se înțeleg sub nicio formă, la mijloc fiind, cel mai probabil, un teren.

“Instanța a aplicat și interpretat în mod greșit…”
“Cu privire la excepția prescripției extinctive a dreptului material la acțiune instanța a aplicat și interpretat în mod greșit dispozițiile legale în vigoare. Astfel capătul principal al cererii de chemare în judecată viza constatarea nulității absolute a certificatului de moștenitor nr.220/2000 emis de BNP Drăgoiu I., certificat care nu i-a fost niciodată comunicat.

În mod greșit instanța a considerat că în speță suntem în prezența unei nulități relative întrucât se vizează un interes privat și astfel reclamantul ar fi putut invoca această nulitate doar în termen de trei ani de la data la care s-a dezbătut a doua oară succesiunea în anul 2008.

Acțiunea nu se circumscrie termenului de prescripție de 3 ani, nulitatea absolută a certificatului de moștenitor putând fi invocată oricând. Reclamantul este moștenitor rezervatar, având calitatea de fiu al defunctei, astfel că prin emiterea acestui act în temeiul dispozițiilor art.88 din legea 36/1995 este persoană prejudiciată”, este un pasaj important din dosar.

“I s-a recunoscut calitatea de moștenitor!”
“În speță este vorba despre o nulitate relativă, dată fiind existența interesului personal ocrotit. În mod evident în cazul dezbaterii succesorale în fața notarului efectuate fără citarea unuia dintre moștenitorii acceptanți, dreptul la acțiune nu poate să se nască decât în momentul în care acesta a aflat despre eliberarea certificatului de moștenitor, neputându-se susține în mod valabil că ar fi născut dreptul la acțiune, atât timp cât o persoană nu cunoaște despre încheierea unui act vătămător pentru ea.

În cauză, prin certificatul de moștenitor nr. 111/2008, părțile au procedat la o nouă dezbatere a succesiunii aceleiași defuncte, prin care recurentului i s-a recunoscut calitatea de moștenitor, astfel că în speță nu se pune problema unei petiții de ereditate. La momentul respectiv acesta cunoștea existența dezbaterii succesorale anterioare, prezenta acțiune fiind introdusă după mai mult de 3 ani”, s-a notat în dosar.

Cert este că părțile nu se înțeleg deloc, deși procesul durează, deja, de două decenii! CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, urmează să vă țină la curent cu desfășurarea situației. Una care nu i-ar da pace lui Mihăiță Neșu!

Mihai Neșu, accidentarea înfiorătoare
Mihai Neșu s-a accidentat în dimineața zilei de 10 mai 2011 în timpul unui antrenament pe care îl făcea la FC Utrecht. Deși, inițial, părea doar o accidentare ceva mai gravă, ulterior, a venit diagnosticul crunt al medicilor: și-a fracturat o vertebră cervicală. Totul a început cu un duel al lui Neşu cu coechipierul Alje Schut, care a căzut peste român.

În urma accidentării, foștii colegi s-au strâns în jurul românului, imediat, fiind evident cât e de serioasă situaţia. În clipa în care Mihai Neșu a spus că nu își simte mâinile, picioarele, nimic de la bărbie în jos, coechipierii au izbucnit în lacrimi. El a fost transportat de urgență la spital din Olanda, unde a fost operat ore bune.