Radio Simplu

Micul pui de Husky crede ca poate vorbi. Sunetele lui o fac pe stapana sa rada cu pofta

Ramsey este numele acestui catelus din rasa Husky care pare sa aiba ceva de argumentat in fata stapanei lui. Aceasta il tine in brate in timp ce jos, pe podea, se afla un alt caine.

Reactia lui Ramsey o amuza teribil pe stapana lui datorita faptului ca patrupedul pare „sa vorbeasca”. Sunetele prelungi pe care patrupedul le scoate nu sunt latraturi obisnuite, ci mai mult incercari de a „silabisi” cuvinte.

Incercand sa perfectioneze ceea ce pentru el inseamna urlete, Ramsey ii distreaza pe toti din casa.

Este adorabil! Kayla Cagnola, proprietara lui Ramsey, este nespus de fericita pentru ca patrupedul ei are un talent atat de neobisnuit pentru un caine.

Patrupedul este extrem de vocal, fapt ce starneste rasul tuturor celor din jur.

Cu siguranta catelusul are ceva de reclamat, iar aceasta este pentru el cea mai potrivita modalitate de a exprima ce il nemultumeste.

Originari, după cum le-o arată și numele, din Siberia, reprezintă una dintre cele mai vechi rase de câini din lume. Siberia este o regiune renumită pentru temperaturile extrem de scăzute, ca atare rasa Husky este una puternică și adaptată acestor temperaturi.

Având o forță fizică impresionantă, putere de muncă și abilitatea de a se integra în haite mici, acești câini au fost crescuți de eschimoși, care îi foloseau pentru a trage săniile, precum și la vânătoarea de reni. Au fost aduși în Alaska în anul 1909, potrivit site-ului www.toateanimalele.ro.

În zilele noastre, pe lângă faptul că sunt folosiți în continuare la tragerea săniilor și la concursurile de sănii trase de căini, câinii Husky au devenit animale de companie tot mai populare și mai îndrăgite.

Ochii au formă alungită și sunt poziționați ușor oblic. Culoarea albastra a ochilor este o caracteristică a rasei, dar nu este obligatorie. Ochii pot fi, de asemenea, maronii sau de culoarea chihlimbarului. Există exemplare care au un ochi albastru și unul de culoarea chihlimbarului.

Urechile sunt de dimensiuni medii, triunghiulare, cu vârfurile ușor rotunjite. Culoarea nasului trebuie să fie în concordanță cu culoarea de bază a blănii (cei cu blana predominant neagră, cenușie sau brună au nasul negru, cei cu blana roșcată au nasul maro închis, iar cei albi au nasul rozaliu), potrivit site-ului amintit.

Câini utilitari, de talie medie, au un corp puternic și musculos. Blana este alcătuită din două straturi și trebuie să fie plăcută la atingere, cu textura netedă.

Culorile acesteia pot varia de la negru până la alb complet. Blana este ușor de periat și de îngrijit.

Se recomandă perierea săptămânală în cea mai mare parte a anului, precum și perierea zilnică în perioadele de năpârlire abundentă (primăvara și toamna).