Radio Simplu

Micul geniu! Băiatul care a asigurat nu doar viitorul său, dar și întregii familii

Recent acest băiat a împlinit paisprezece ani. La această vârstă, băiatul este cunoscut de întreaga Marea Britanie datorită talentului său în pictură. ”Micul Monet”, cum mai este numit copilul într-adevăr are un talent extraordinar. Atât de neobișnuit încât comparația cu Monet nu este un simplu compliment dar o aluzie la reîncarnarea marelui impresionist.

Acum zece ani, băiatul a pictat un peisaj la una din sărbătorile de familie. Kieron Williamson a început să picteze când încă nu avea cinic ani. Majoritatea picturilor sale prezintă peisaje din împrejurimile Norfolk, unde băiatul a locuit toată viața și Cornwall, care este locului lui preferat de odihnă.

Se pare că băiatul într-adevăr pune suflet în picturile sale, deoarece creațiile sale exprimate foarte talentat pe pânză au uimit multă lume – inclusiv din Japonia, SUA și Germania, unde băiatul la fel a devenit cunoscut.

De la vârsta de 8 ani băiatul a început să-și vândă lucrările în cadrul unor licitații, iar la vârsta de 9 ani doar în jumătate de oră a vândut 33 de tablouri în valoare de 235 mii$. 23 dintre lucrările sale au fost vândute cumpărătorilor online pentru suma de 360,000$ în doar 20 de minute.

Elevul unei școli obișnuite de artă s-a îmbogățit deja cu 2,2 milioane de dolari. Toate încasările din vânzarea tablourilor sunt direcționate companiei sale private Kieron Williamson Ltd., directorii căreia sunt părinții băiatului.

Astăzi, Kieron Williamson este unul din copii cei mai bogați din Marea Britanie și cu siguranță este unul dintre cei mai renumiți artiști în rândul copiilor pictori. Prețurile pentru picturile sale variază de la 3,5 mii$ pentru o acuarelă mică, până la 30 mii de dolari pentru un peisaj de iarnă, realizat lângă casa lui din Norfolk.

Primele lucrări ale lui Kieron au apărut pe piață în anul 2009. Atunci 19 dintre tablourile sale au fost vândute pentru 36 mii $ în cadrul unei licitații închise. Veniturile obținute din vânzare i-au permis lui Kieron să-și cumpere o casă nouă pentru el și părinții săi, precum și să investească în lucrările altor artiști, printre care pictorul englez Laurence Stephen Lowry.

”Toată lumea din domeniul artei crede că lucrările sale au devenit mult mai bune comparativ cu anul trecut. Ultimele picturi sunt absolut fenomenale. Nimeni nu-l forțează. El doar pictează atunci când vrea” – spun părinții băiatului.

Administratorul galeriei Adrian Hill, care a supravegheat vânzările, a declarat: „Am văzut cum abilitățile sale au crescut comparativ cu anul trecut. Se pare că a ajuns la un nou nivel.”

Kieron a încetat să meargă la școală și își continuă studiile acasă, astfel încât să se poată concentra pe pictură. Williamson pictează în acuarelă, ulei și pastel. În doar o săptămână băiatul reușește să termine aproximativ șase lucrări. Și acest lucru nu este surprinzător: multă lume stă la coadă să cumpere o pictură al lui Kieron Williamson.

Înafară de expresia creativă, Kieron ca și oricare alt băiat adoră jocurile pe calculator și fotbalul.