Radio Simplu

Mezinul lui Anghel Iordănescu, coleg cu fiul lui Gabi Oprea la Ministerul Agriculturii! Surpriză pe statele de plată ale instituției conduse de Daea

GALERIE FOTO (2)

Gabriel Marin Oprea, 23 de ani, fiul fostului ministru de interne Gabriel Oprea, nu e singurul copil de demnitar sau fost demnitar care a devenit angajat la Ministerul Agriculturii.

Libertatea a descoperit că pe statele de plată ale instituției figurează și fiul cel mic al lui Anghel Iordănescu, Alexandru. Mezinul lui “Tata Puiu” nu are studii de specialitate și nici cea mai mică experiență în domeniu. Este de notorietate relația de prietenie – și nu numai – dintre familiile Oprea și Iordănescu. Ascensiunea în politică a lui Anghel Iordănescu, culminând cu intrarea sa în Parlamentul României, se leagă de numele lui Oprea și de partidul acestuia, UNPR. Iar pe vremea când era ministru al apărării, Oprea i-a acordat grade “fără număr” lui Iordănescu, care acum e general.

Cele două familii au afaceri comune și multă vreme au împărțit același duplex, în cartierul bucureștean Drumul Sării. Între timp, Gabriel Oprea și-a închiriat partea de locuință unei grădinițe private. Petrec timp împreună, merg în vacanțe și, iată, cea mai recentă similitudine, Gabriel Oprea și Anghel Iordănescu au băieții angajați la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Oprea junior, organizator evenimente în timpul Președinției României la Consiliul UE G4media a dezvăluit, zilele trecute, că fiul fostului vicepremier Gabriel Oprea a fost angajat pe furiș, în lunile mai și iunie, la Ministerul Agriculturii, alegere făcută de tatăl său ca metodă de reeducare, în speranța că tânărul Gabriel Marin, în vârstă 23 de ani, se va maturiza! La începutul anului, el mai încercase să se angajeze la același minister, dar după ce presa a relatat despre tentativa lui Oprea jr, concursul a fost anulat, iar postul, blocat.

Alexandru a primit 52 de puncte la proba scrisă (punctajul maxim obținut de un candidat la același concurs a fost de 86 de puncte), dar s-a descurcat excelent la proba orală, constând dintr-un interviu: a fost punctat cu 95 (din 100 de puncte). Notele i-au oferit o medie rezonabilă, de 73,5 puncte, astfel că s-a alăturat echipei din “Serviciul Suport Tehnic pentru Grupurile de Lucru”.

Continuitate în activitate Cu două luni înainte ca România să încheie mandatul la Președinția rotativă a Consiliului UE – moment în care departamentul înființat exact pentru această perioadă nu-și mai justifica existența -, la Ministerul Agriculturii are loc un nou concurs de recrutare: pentru un post de consilier debutant la Autoritatea Competentă pentru Acreditarea Agențiilor de Plăți. Alexandru Iordănescu se înscrie, trece de proba scrisă cu 65 de puncte, rămâne în cursă alături de o contracandidată, dar pe care o surclasează la interviu.

Rezultatele au fost afișate pe 2 iulie, la sediul Ministerului Agriculturii. Până în acest moment, Alexandru Iordănescu nu a depus, conform legii privind integritatea în exercitarea funcțiilor publice, o declarație de avere. Pentru lămuriri suplimentare despre postul ocupat de Alexandru Iordănescu și experianța acestuia în domeniu, Libertatea a adresat un set de întrebări ministerului, dar încă nu a primit răspunsul instituției. Nici Anghel Iordănescu nu a oferit ziarului nostru o declarație. O încercare cu fotbalul, alta cu teologia Anghel Iordănescu nu mai antrenează din 2016, când a participat cu naționala României la Campionatul European de fotbal din Franța. Fostul selecționer are trei băieți (Edward, Andrei și Alexandru) și o fată (Maria). Primul și ultimul dintre băieți au jucat fotbal. Alexandru și-a încercat norocul la FCSB în septembrie 2016, fiind dat afară o săptămână mai târziu, iar ultimul a luat-o pe calea credinței, absolvind Teologia. Alexandru și-a încercat norocul la alte echipe mici, Metaloglobus și Chiajna II, dar nu s-a impus. În 2016, a condus galeria României la Euro.

Sursa:Libertatea.ro