Radio Simplu

Meteorologii Accuweather anunță că vine iarna în România, în noiembrie! Pe ce dată vin ninsorile

GALERIE FOTO (2)

Meteorologii Accuweather anunță că vine iarna în România, în noiembrie! Pe ce dată vin ninsorile?

Potrivit informațiilor furnizate de meteorologii Accuweather, primii fulgi de zăpadă din acest sezon vor cădea în România pe data de 14 noiembrie, în Câmpulung Moldovenesc.

De asemenea, tot în Câmpulung Moldovenesc va ninge pe pe 20, 26, 27 și 28 noiembrie.


Accuweather este un site specializat în prognoze meteo și care oferă informații cu privire la starea vremii pe întreg cuprinsul Pământului.

Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 6 noiembrie – 4 decembrie 2023.

6 – 13 noiembrie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât media specifică acestei perioade, acoperind întreg teritoriul României. Cu toate acestea, abaterea termică pozitivă va fi mai accentuată în regiunile sud-estice ale țării. Regiunile vestice, nord-vestice și centrale vor experimenta un regim pluviometric excedentar, mai ales în zonele montane ale Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali. Restul teritoriului se va bucura de cantități apropiate de normale de precipitații.

13 – 20 noiembrie
Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât valorile normale pentru această perioadă, cu accent pe regiunile sud-estice. Se așteaptă cantități mai scăzute de precipitații în întreaga țară, cu deficite semnificative în zonele montane și în extremitatea de sud-est a României.

20 – 27 noiembrie
Temperatura medie a aerului va fi ușor peste valorile normale, acoperind întreg teritoriul României, cu accent pe extremitatea de sud-est a țării. Regimul pluviometric va fi apropiat de normal în toate regiunile, indicând o distribuție relativ uniformă a precipitațiilor pe teritoriul țării.

27 noiembrie – 4 decembrie
Temperaturile medii vor continua să se situeze ușor peste valorile normale pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general normale pentru această perioadă. Vor fi posibile excedente ușoare în regiunile sudice și sud-estice ale țării.