Radio Simplu

Mesaj cutremurător al unui român a cărui mamă nu s-a întors din Italia: “Nu a vrut să ne aducă moartea!”

Mesaj cutremurător al unui român a cărui mamă nu s-a întors din Italia: “Nu a vrut să ne aducă moartea!”. Bărbatul a postat o fotografie cu bunica lui, mama mamei, care urmărește la televizor știrile despre pandemia de coronavirus care a lovit Italia.

Gabriel Tudor, un român a cărui mamă e plecată în Italia, la muncă, de 18 ani, a postat un mesaj cutremurător pe facebook, povestind cu bunica lui, mama mamei, stă cu ochii la televizor ca să afle vești despre fiica ei.

“Bunica mea, 87 de ani, așteaptă, îngrijorată, știrile despre situația din Italia. Fata ei, mama mea, e izolată acolo. Lucrează acolo de 18 ani. Putea să vină acasă zilele astea, cu restul “patrioților”, dar a refuzat.

Mama reprezintă diaspora. A plecat din țară să ne ofere un trai mai bun mie și fraților mei. A avut grijă de bătrânii altora, în timp ce bătrâna ei se ofilește de dorul ei. A votat de acolo, de fiecare dată, dar nu a făcut un titlu de glorie. A privit cum cresc copiii altora în timp ce pe ai ei i-a găsit oameni mari. A văzut cum trăiesc familii fericite, iar pe soțul ei l-a lăsat bărbat și îl găsește bătrân.

A avut ocazia sa vină în țară, dar nu a vrut să ne aducă moartea mie, copiilor mei, fraților mei, tatălui meu, mamei ei.

Azi a murit al 14-lea, or sa mai moară sute, poate mii. O sa trăiți cu povara ca v-ați omorât copiii, părinții, prietenii, v-ați omorât țara.

Mama e diaspora, nu voi. Stați măcar acasă, vă rugăm, vă implorăm, că acasă ați venit!”, a scris bărbatul.

Postarea lui a fost distribuită de peste 1000 de ori și a strâns peste 3.000 de reacții.

Sursa:Observator