Radio Simplu

Melodia care a starnit emotii in toata LUMEA in anii ’90

Julio Iglesias este un cantaret si un compozitor de faima internationala, care in 2018 implineste 50 de ani de cariera .

Este interpretul latino cel mai vandut in istoria muzicii .

Cu mai mult de 300 milioane de discuri vandute in toata lumea , a primit mai mult de 2600 discuri de platina si de aur , are la activ peste 5000 de concerte in mai mult de 600 de tari din intreaga lume . Figura sa a aparut pe copertile a peste 1700 de reviste .

Original ambasador international al muzicii , a inregistrat muzica sa in mai mult de 14 limbi straine , intrand in Cartea Recordurilor fiind cantaretul care a vandut discuri in mai multe limbi straine , din toata istoria muzicii si pentru acest lucru a primit un Disc de diamant .

Julio Iglesias s-a nascut la Madrid pe , 23 septembrie 1943.

Este copilul cel mai mare al doctorului ginecolog Julio Iglesias Puga si al Maríei del Rosario de la Cueva y Perignat. Julio Iglesias si-a petrecut copilaria impreuna cu fratele sau Carlos.

Din partea mamei, bunicul sau José De La Cueva a fost un faimos ziarist andaluz , iar bunica sa , Dolores de Perinan Orejuela de Camporedondo era descendenta directa din nobilimea spaniola .

Unchiul sau , Marqués de Perinan, si varul sau de asemeni , au fost ambasadorii Spaniei in Anglia timp de 20 de ani .

Doua secole inainte , un Camporedondo a fost unul din ultimii guvernatori spanioli in Puerto Rico si s-a casatorit cu o bastinasa din aceasta insula , printre persoanele aflate in descendenta sa numarandu-se si bunica lui Julio.

Cu o statura atletica , tanarul Julio era un adolescent indragostit de sport ,care si-a transformat visul in realitate , cand a fost ales sa apere poarta selectionatei secunde a lui Real Madrid.

A impartit acelasi vestiar cu jucatori vestiti ca : Velázquez, Ramón Moreno Grosso, De Felipe, Luís Costa, Espejo si Hernández.

Julio a fost atat la antrenamentele de fotbal cat si la cursurile facultatii de drept din cadrul Colegio Mayor Universitario de San Pablo din Madrid, unde si-a luat licenta in drept-in speranta de a face parte din Corpul diplomatiei spaniole.

Ii lipsea numai o semnatura ca sa inceapa , cand un accident rutier a terminat cu cariera sa.

A ramas semiparalitic timp de aproape 2 ani , ceea ce l-a indepartat definitiv de terenul de fotbal . In ziua de 22 septembrie 1963 la ora doua noaptea, venind de la o petrecere , a avut loc accidentul.

Toti cei aflati in masina scapara ca prin miracol, dar doctorii erau foarte rezervati in ceea ce priveste posibilitatea lui julio de a mai merge vreodata. Avea 20 de ani.

Chiar daca a renuntat complet la fotbal, nu a renuntat niciodata la dorinta de a fi “cineva “ .

Eladio Magdaleno, un tanar infirmier care avea grija de Julio in spital, a fost primul care si-a dat seama de nostalgia pe care o simtea fostul fotbalist, de framantarile acestuiaprivind menirea si misiunea omului in viata!

De aceea a fost prima persoana care i-a daruit lui Julio o chitara ca mijloc de terapie, pentru combaterea gandurilor negre .

Incepand din acel moment, convalescentul si-a descoperit o noua pasiune si un nou tel in viata. A inceput prin a –si pune pe muzica poemele scrise ,fara sa stie ca acestea erau preambulul unei cariere care se va dovedi una de foarte mare succes.

Dorinta mare de a-si relua viata si marele ajutor dat de familie ( tatal si-a intrerupt un an munca pentru a-si ajuta fiul ) a “produs “ miracolul : Julio a putut din nou sa mearga!

Apoi au urmat lunile de recuperare in : La Carihuela in Torremolinos, Málaga si Benidorm, Alicante.