Radio Simplu

Medicul din Timișoara care a vindecat 5 pacienți, infectați cu COVID-19, prezintă cea mai eficientă metodă de a lupta cu virusul –

Virgil Musta, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, este doctorul ce face parte din echipa care a reușiti să vindece cinci pacienți care au avut coronavirus la Timișoara.

Doctorul Virgil Musta a luptat cu coronavirusul încă de la primele cazuri suspecte.

Până în prezent, într-un interval relativ scurt, s-au vindecat, la Timișoara, o pacientă de 38 de ani, prima pacientă din Timișoara cu coronavirus, un bărbat de 47 de ani, o fată și un băiat de 16 ani și o adolescentă de 15 ani, potrivit Tion.ro.

Medicul Musta spune că a instituit terapia în funcție de fiecare pacient și în funcție de recomandările medicilor care s-au confruntat cu o astfel de criză, dar cea mai importantă este prevenția.

„În momentul când se internează, noi, echipa de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, instituim terapie cu medicamente retrovirale, care se pare că au fost eficiente, deoarece la 2-3 zile de la terapie pacienții au devenit „negativi”. Sunt mai multe scheme în studiu. Sunt două medicamente (substanțe) antiretrovirale care se folosesc”, a transmis Virgil Musta, șef secție la Clinica II de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Doctorul a mai explicat faptul că a contat mult și faptul că pacienții internați la Timișoara sunt tineri și fără patologii asociate, nu au fost oameni în vârstă cu coronavirus.